pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Princ George sovraži šolo

20. 10. 2017; 07.00
Avtor: Katja Kmet/Zvezde
princ george pbrez

foto: Profimedia

Nič ne pomaga, da ga v šolo odpelje očka William in da so z njim vse učiteljice zelo prijazne: princ George se je odločil, da sovraži šolo.

Po mesecu dni, odkar obiskuje elitno šolo Thomas's Battersea, je mali princ George ugotovil, da mu je vse skupaj zelo zoprno. Veliko raje bi ostal doma z varuško in sestrico Charlotte, ne pa da ga očka William vsako jutro odpelje v šolo.

Na pragu šole se deček menda trmasto upira in poskuša uveljaviti svojo voljo. A mu seveda ne uspe. V šoli so z njim vsi prijazni, še posebno učiteljice se trudijo, da bi ga navdušile za delo v razredu. George, vajen, da se doma vse vrti po njegovo, pa odklanja šolsko disciplino in vsak dan znova komaj čaka, kdaj bo lahko šel po pouku domov. Hudo? Za Georgea prav gotovo! Star je šele štiri leta – očitno premlad za šolo. Ne razmišlja, da se mora kot bodoči kralj najprej sam prilagoditi pravilom vsakodnevnega življenja, če želi, da bo, izobražen in razgledan, v poznejšem življenju narekoval pravila podanikom. Če bi bila Georgeeva mama vojvodinja Kate pri močeh, bi sinu zagotovo pomagala hitro prebroditi kritično obdobje privajanja na šolo. Ker je zaradi nosečniške slabosti priklenjena na posteljo, pa se Georgeu zdi, da gre v njegovem življenju vse narobe. Pogreša mamino ljubečo pozornost, odklanja šolo in je kratko malo nesrečen. A se bo moral, kot vsi drugi otroci, tudi on privaditi, da je življenje resna stvar.

prejšnji članek
Angelina Jolie zaljubljena v milijarderja?
Svet slavnih
Angelina Jolie zaljubljena v milijarderja?
naslednji članek
Kaj se je zgodilo s sinkom Cool Fotra?
Svet slavnih
Kaj se je zgodilo s sinkom Cool Fotra?
#obraziavenija
obraziavenija