Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Kaj jeseni počnejo znani Slovenci?

11. 11. 2017; 05.00
Avtor: Andreja Comino/Zvezde
Tara Zupančič

Tara Zupančič foto: POP TV

Z jesenjo je tako – ne glede na to, ali jo imaš rad ali ne, jo je treba nekako preživeti. Po mrzlem in deževnem septembru je bil oktober prečudovit. Mnogi so lepe in tople sončne popoldneve in konce tedna izkoristili za šport in občudovanje rumenih, oranžnih, rdečih in mnogih drugih barvnih odtenkov, s katerimi nam je postregla poslavljajoča se narava.

Dejan Vunjak: Jesenski potep z avtom

Glasbenik in udeleženec šova Zvezde plešejo je priznal, da kljub mladosti ne mara preveč gibanja. Le redko se odpravi v naravo, še redkeje pa v telovadnico, kar se mu je začelo poznati tudi na postavi – nezaželeni kilogrami se nabirajo. Dejan pa ima drugo strast – jeklene konjičke. In kaj je lepšega od tega, da se na lep jesenski dan odpelje na izlet?

Nuša Lesar: Ena, dve, tri, akcija!

Televizijska voditeljica se zaveda, da se je treba za lepo postavo in kondicijo kar precej potruditi. Ker pa ne zdrži dolgo pri miru, ji je gibanje v užitek. Če je to v naravi, pa še toliko bolj. Kar precej pisane jesenske narave je okusila, ko so z dobrodelno akcijo prekrižarili Slovenijo. Vendar ji to ni bilo dovolj. Superge je obula tudi za svojo dušo in mimogrede nabrala še nekaj dodatnih kilometrov. Kot sama pravi, čiste sreče.

Tara Zupančič: Jesensko modna

Medtem ko je jesen nekaterim ljuba zaradi številnih možnosti rekreacije, voditeljica ta letni čas obožuje tudi zato, ker se ji ponudi priložnost za nove jesenske stajlinge in kombinacije. Modni poznavalci so ji za ta izbor oblačil prisodili petico, nekoliko pa zavidajo njenemu izvoljencu Tomiju Megliču, ki jo ima priložnost opazovati in fotografirati iz neposredne bližine.

Tjaša Perko: Prelepa jesen v prestolnici

Ljubljanski župan se upravičeno hvali, da vodi najlepše mesto na svetu. Nekaj njegovega utripa rada začuti tudi blogerka in kaskaderka Tjaša Perko. Kadar ni zasedena z vratolomnimi pustolovščinami pri filmih in kadar ima ob dveh majhnih otrocih in možu, vrhunskemu smučarju, ki je veliko odsoten, malo prostega časa, ga rada preživi v središču Ljubljane. Mesto je v teh poznojesenskih dneh obsijano s soncem, listje na drevesih pa je prav pravljičnih barv.

Katarina Lavtar: Pred snegom še v hribe

Smučarka večino časa preživi daleč od doma, na treningih in tekmah. Vendar tudi, ko je doma, ne zdrži dolgo pri miru. V zadnjih prostih trenutkih pred začetkom nove smučarske sezone si je obula telovadne copate in se odpravila v hribe preverit, koliko kondicije si je nabrala čez poletje. Z lahkoto se je povzpela do doma pri izviru Završnice in kot majhen otrok uživala v prekrasnih razgledih na bližnje hribe.

Tajda Lekše: Pisane barve narave

Ena najlepših slovenskih voditeljic je že pred časom mestni vrvež zamenjala za naravo. Še posebno ceni trenutke, ki jih preživi daleč od ponorelega sveta, kjer si polni baterije za čas, ko mora zaradi narave dela spet med ljudi. Razvila pa je še en konjiček – s fotoaparatom beleži trenutke in jih tako rešuje pred pozabo.

Simon Vadnjal: Obožujem jesen!

Novinarju in voditelju je predzadnji letni čas v letu všeč tudi zato, ker je vse okoli njega čudovito pisano, narava pa poskrbi za izobilje plodov. Pred kratkim je združil svoje tri velike ljubezni – odpravil se je na sprehod k prijateljem, ki so mu postregli s pečenim kostanjem in moštom. »Ni, da bi se pritoževal,« se smeji.

Ana Tavčar Pirkovič: Jesen na porodniškem dopustu

Čeprav voditeljica preživlja najlepše obdobje v svojem življenju, ko je proti koncu letošnje zime v postojnski porodnišnici rodila drugega sina Tima, se zaveda, da bo porodniškega dopusta kmalu konec in da se bo treba vrniti v službo. Zato se trudi čim več časa preživeti z mlajšim sinom. Ponosna mamica je vesela lepe jeseni. Kadar le vreme dopušča, se odpravita na sprehod z vozičkom. Timu je še posebej všeč, ko ga vzame iz vozička, crklja in dviguje v zrak. Pogosto se jima na sprehodu pridruži tudi starejši sin Gaber.

Judita Zidar: Obožuje kostanj in martinovo

Po nenadni septembrski ohladitvi smo imeli z jesenjo res srečo. Oktobra je bilo veliko sonca in toplih dni, v katerih je uživala tudi igralka Judita Zidar. »Prekrasne barve, to je darilo narave … Kostanj imam zelo rada. In mošt. In jabolka, ki zorijo zdaj. In gobe. In sprehode po gozdu. In komaj čakam martinovo. Poleg božiča je to moj najljubši praznik,« navdušeno pravi Judita, ki upa, da bo sonce še kar vztrajalo z nami: »Čim dlje! Potem pa čista, lepa, bela in jasna zima. Pa spet pomlad. Juhu!«

Tjaša Perko

Tjaša Perko

Dejan Vunjak

Dejan Vunjak foto: Radio Veseljak

Nuša Lesar

Nuša Lesar foto: Mediaspeed

prejšnji članek
Alenka Košir prvič javno izpostavila novega partnerja
Svet slavnih
Alenka Košir prvič javno izpostavila novega partnerja
naslednji članek
Ljubezenska zgodba bralke: Kot na zmenku
Odnosi
Ljubezenska zgodba bralke: Kot na zmenku