stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Tina Maze: Jo čaka poroka?

27. 11. 2017; 08.00
Avtor: Alenka Žavbi/Zvezde
Andrea Massi Tina Maze športnik leta 2015

foto: Nikola Miljković

17. marca 2013 je Tina Maze kot najboljša alpska smučarka na svetu dvignila v zrak veliki kristalni globus in z 2414 točkami dosegla rekord največ osvojenih točk v eni sezoni, kar bo njenim naslednikom in naslednicam težko preseči. Čisto lahko se zgodi, da bo prav na peto obletnico tega veličastnega dogodka lepa, na Goriško preseljena Korošica postavila nov, morda še večji mejnik v svojem življenju.

Na podlagi Tinine objave na družbenih omrežjih prejšnji teden, da je v 24. tednu nosečnosti, s čimer je samo potrdila govorice, ki so se širile že nekaj časa, smo v uredništvu Zvezd izračunali, da bi nekdanja športna šampionka svojega prvega otročička lahko povila nekje sredi marca prihodnje leto. In zakaj ne prav 17. marca?

Pa smo se z računanjem in številkami ob Tinini nosečnosti ustvarjalke Zvezd, ki že imamo izkušnje z materinstvom, poigrale še v drugo smer, na začetek njene nosečnosti. In če se pri našem početju nismo uštele, potem sta Tina Maze in njen najdražji Andrea Massi temelje materinstvu in očetovstvu zastavila konec letošnjega junija. Kako romantično! Takrat sta bila ravno na počitnicah. Na jadranju. Skupaj s prijateljem, še enim nekdaj odličnim alpskim smučarjem, Hrvatom Ivico Kostelićem, in njegovo družino. So bili dobra družba, sproščeno vzdušje, lepote Jadrana in velika želja tista čarobna kombinacija, ki je bila glavni vzrok za spočetje novega bitja?

Da si že nekaj časa želi postati mama, Tina niti v pogovorih z novinarjih ni skrivala. »Mama! To je največja vloga ženske,« nam je zaupala v intervjuju, ki je izšel v zadnji številki Zvezd pred dvema letoma. Takrat je na naše vprašanje, ali je že prepovedala postavljanje vprašanja, kdaj bo končno zanosila, s katerim so jo bombardirali z vseh strani, odkar je v kot postavila smuči, odgovorila popolnoma mirno: »Nisem. Pa saj me ne sprašujejo tako pogosto. Za zdaj se na to temo še zabavam. Čeprav se mi zdi, da je fino imeti otroka pri dvajsetih, tako kot je to storila moja mama. Ko imaš v sebi še vso svežino in naivnost in si bistveno manj obremenjen kot pozneje. Zdaj pa sem tako in tako že pozna, pa je vseeno, če še malo zamudim.«

Tina ni zamudila ničesar. Zdi se, kot da sta z Andreo našla čisto pravi čas, da se preizkusita še v starševski vlogi. Zdaj ko je že za njo vrhunska športna kariera in je diploma na pedagoški fakulteti v žepu, pa hiška z vrtom njenih sanj že stoji, sta še vedno skupaj z moškim, s katerim sta si bila usojena in bo njuna ljubezen že kmalu kronana z rojstvom sina ali hčerke. Kaj še manjka za piko na i? Da si Tina in Andrea izmenjata poročna prstana. Se bosta za ta korak odločila, še preden bo ona rodila?

prejšnji članek
Kje je igralka Dakota Johnson?!
Svet slavnih
Kje je igralka Dakota Johnson?!
naslednji članek
Ajda Smrekar žari od sreče
Svet slavnih
Ajda Smrekar žari od sreče