Mint Butterfield
Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, soustanovitelja Flickrja in Slacka

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28
Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na policiji preverjal številke Hajdinjaka in Vežnaverja

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Se ga spomnite? Danes živi takole ...

25. 11. 2017; 08.55
Avtor: V. M.
Ardi Rizal

Ko je bil star dve leti, so na vrata potrkali novinarji. Tedaj je na dan pokadil že 40 cigaret. foto: Profimedia

Se spomnite dveletnega dečka, ki je na dan pokadil 40 cigaret? Nekoč najmlajši verižni kadilec na svetu danes šteje devet let. Njegova zgodba ima osupljiv konec.

Svet je obnemel, ko so spletne in tiskane medije preplavile fotografije dveletnega malčka, ki z navdušenjem in mimiko odrasle vleče cigareto ter v zrak puha oblačke dima. Prizor, ob katerem so se zgrozili zlasti starši, je razburil tudi oblasti, ki pa so se precej pozno vključile v reševanje dečkove zasvojenosti.

Na Ardija Rizala so opozorili novinarji, ki so družino obiskali in odkrili šokantno zgodbo. Deček je namreč pričel kaditi pri 11 mesecih starosti, cigareto pa sta mu ponudila starša, ki sta ga na ta način poskušala pomiriti, medtem ko sta prodajala ribe na tržnici. Ko so na vrata potrkali novinarji, je bil deček že pravi odvisnik. Verižni kadilec je na dan pokadil okoli 40 cigaret. Čeprav so bile n problematiko opozorjene tudi oblasti, je trajalo kar dve leti, da je Ardi prejel strokovno pomoč. Odvajanje od nikotina je trajalo dolgih pet let, pri čemer so se pojavile nove težave. Deček je namreč nikotin nadomeščal z mastno hrano in se ob tem silno zredil.

Danes je Ardi zdrav, vesel in vedoželjen devetletnik. foto: Profimedia

Zgodba s srečnim koncem

Sedem let kasneje je Ardijeva bitka z odvisnostjo in prekomerno težo zgolj neprijeten spomin. Temnolasemu fantiču je namreč uspelo premagati željo po nikotinu, soočil pa se je tudi z odvečnimi kilogrami. Pod nadzorom nutricista je namreč spremenil prehrano, užival je lahko le ribe, sveže sadje in zelenjavo.

Potem ko je premagal odvisnost in močno shujšal, je svojo energijo usmeril v šolo. Poprijel je namreč za knjige in se lotil učenja. Danes je tako Ardi zdrav in vedoželjen deček, obiskuje peti razred osnovne šole, kamor z veseljem zahaja. Kot poročajo britanski mediji, deček pogosto dosega najboljše rezultate. ''Je pravi zmagovalec.''

V šoli je zelo uspešen. foto: Profimedia

prejšnji članek
Henrik zapustil šov po krivici?
Svet slavnih
Henrik zapustil šov po krivici?
naslednji članek
Poglejte, tudi najlepša zadnjica ni popolna
Svet slavnih
Poglejte, tudi najlepša zadnjica ni popolna
#obraziavenija
obraziavenija