stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Oliver Dragojević: Zdaj je prepozno, da bi odnehal

28. 11. 2017; 07.30
Avtor: R.T.
oliver dragojevic
Nova preizkušnja za "starega morskega volka": potem ko je po hudi bolezni leta 2011 izgubil brata, najboljšega prijatelja in sodelavca, se zdaj sam bori s težko boleznijo.

Legendarni hrvaški glasbenik Oliver Dragojević bo 7. decembra dopolnil 70 let. Kljub temu, da glasbenik trenutno preživlja težke čase, saj se bori s pljučnim rakom, pa so mu zdravniki vseeno izpolnili željo in dovolili, da bo rojstni dan praznoval z oboževalci na koncertu v Splitu.

Vsi upajo, da bo koncert močnejši od kemoterapije, s pomočjo katere se bori proti bolezni. Glasba pa je imela zdravilni učinek nanj že od rojstva naprej.

"Morski volk" je v času kariere skupaj z bratom Aljošem snemal velike uspešnice in se z njim tudi posvetoval glede glasbe. In to vse do leta 2011, ko je Aljoša po hudi bolezni umrl, Oliver pa je izgubil ne le brata, ampak tudi najboljšega prijatelja in sodelavca.

Oliver Dragojević se vsem zahvaljuje za skrb. foto: Reflektor Music

"Vsaka izguba je težek udarec. To ni stres. To je globoka žalost. Imel sem enega prijatelja, z njim sem bil leta in nato je izginil. Takrat se počutiš, kot da ti manjka del nečesa. A ne govorim o bratu, ko ti umre brat, je to ... " je stavek pustil nedokončan Oliver.

Z ženo Vesno ima Oliver sinove Dina, Damirja in Davorja, ki so ga razveselili tudi z vnuki. Skrivnost zakona, ki je dolg že več kot štiri desetletja, odkriva z ženinimi besedami: "Ona bi vam rekla, da je za dolg zakon pomembno imeti dve kopalnici. Vesna in jaz nisva imela časa za prepir, ker sem bil zaradi nastopov redko doma. In kadar se kregava, se kregava 'v tišini'", je za Srbijo danas dejal glasbenik. Kasneje je priznal, da se nikoli ni trudil, da bi bil popoln mož, super očka ali dedek. "Vedno skušam biti iskren v vsem, kar delam. Če mi nekje ni dobro, tega ne skrivam, če mi je res lepo, bom zadnji in bom počistil mize in šank. Zdaj je prepozno, da opustim kajenje."

Oliver je imel precej burno življenje in na zdravstvene posledice, ki bi ga lahko doletele, so ga zdravniki opozarjali in pozivali, naj opusti nezdravo razvado. Ni jih poslušal. 

"Dvakrat sem prenehal po leto in pol, vendar sem se vedno znova vrnil. Morda bi mi uspelo, če ne bi bila kadilka tudi moja žena. To mi je v zadovoljstvo in zdaj je prepozno, da bi odnehal. Glede na to, koliko sem pokadil, moja pljuča ne bi okrevala. Poznate tisti vic, ko so vprašali človeka, ali še pije? In ko odgovori: "V življenju sem toliko popil, da če bi zdaj do konca življenja pil le vodo, ne bi uspel dobiti bevande,'" se je pred leti na račun svojega življenjskega sloga pošalil glasbenik.

Petje mu daje moč.

Petje mu daje moč. foto: Mediaspeed

prejšnji članek
Pamela Anderson je 'malo' pretiravala z botoksom
Svet slavnih
Pamela Anderson je 'malo' pretiravala z botoksom
naslednji članek
Tanja Ribič: To je njena skrivnost!
Svet slavnih
Tanja Ribič: To je njena skrivnost!
#nasazenazenska
nasazenazenska