nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj, ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Gaby Espino: Zvezdnica telenovel s podjetniško žilico

2. 12. 2017; 07.00
Avtor: Marjana Vovk/Vklop
Gaby Espino

foto: Profimedia

Priljubljena Gaby Espino iz telenovele Padli angel.

Gaby Espino je venezuelska igralka, manekenka in televizijska voditeljica, ki je svoje prve korake v medijskem svetu naredila s snemanjem reklam. Čeprav si je želela postati veterinarka, zdravnica ali zobozdravnica, se je pri sedemnajstih odločila za študij marketinga, ki pa ga ni končala, saj je nekaj mesecev pozneje na eni izmed avdicij dobila svojo prvo vlogo v otroški oddaji Nubeluz.



Krasila je že več kot 45 naslovnic revij v različnih državah, sodelovala v številnih videospotih znanih glasbenikov, nastopila v več kot ducat telenovelah in serijah, še danes pa po vsej Latinski Ameriki velja za eno najbolj iskanih in zaželenih igralk. Pri nas jo te dni spremljamo v glavni vlogi telenovele Padli angel (Santa Diabla), v kateri nastopa v vlogi prijazne Sante Martínez, ki uživa srečno družinsko življenje z možem Willyjem (Lincoln Palomeque), zaradi spleta nesrečnih okoliščin pa slednji pristane v zaporu, kjer ga ubijejo. Krivdo za vso to nepričakovano nesrečo nosi mogočna, bogata in brezvestna družina Cano.
Dvojna vloga
»Vsako delo je po svoje posebno, in čeprav si znajo biti vloge podobne, je treba prav vsak lik ustvariti iz ničle. Jaz se že pred samimi snemanji večkrat sestanem s scenaristom, režiserjem in producentom, skupaj predelamo lik in neki način ustvarimo njegovo osebnost. Padli angel je telenovela, ki je od mene zahtevala ogromno časa, energije, truda in trdega dela, saj sem morala poleg Sante ustvariti še en lik, in sicer Amando Brown. Čeprav sta Santa in Amanda pravzaprav ena in ista oseba, je Santa bolj prijazna, vesela in dobrovoljna, Amanda po drugi strani pa je hladna, odločna in malce preračunljiva. Rečem lahko, da sem ustvarila dva lika v enem. Kljub temu pa čutim večjo povezanost z Amando, saj sva si precej podobni, le da sem jaz za odtenek bolj prijazna. Obe imava močan značaj in se neutrudno boriva za stvari, ki jih želiva doseči,« je v intervjuju za ameriške medije dejala 39-letna igralka.

foto: Profimedia

Neprijetni prizori


Vsi tisti, ki redno spremljamo telenovele, dobro vemo, da so sestavni del teh tudi strastni posteljni prizori. A čeprav so ravno ti tisti, ki najbolj pritegnejo gledalce, se igralci pri njihovem snemanju prav nič ne zabavajo. »Glavni in sestavni del vsake telenovele, serije ali filma so poljubi in posteljni prizori. Upala bi si trditi, da ravno ti najbolj pritegnejo gledalce. Sama imam med snemanjem posteljnih prizorov veliko treme in tudi moja sramežljivost pride do izraza, zato si lahko predstavljate, kako neprijetno je to za igralca. Snemanja ne potekajo tako, kot si nekateri predstavljajo. To, kar vidite na televiziji, je že vse ustrezno računalniško urejeno in prirejeno. Med samim snemanjem je v istem prostoru s teboj in tvojim soigralcem vsaj še deset drugih ljudi, ki ti vsak s svoje strani dajejo navodila. A če imaš ob sebi igralca, ki je spoštljiv, takšne prizore pa vidi kot nekaj povsem običajnega, kar spada k naši službi, je delo veliko lažje, ozračje pa bolj sproščeno,« se je odkrito razgovorila na to temo.

Igralka ima dva otroka: hčer Oriano je povila v zakonu z igralcem Cristóbalom Landerjem, sin Nickolas pa je sad njenega razmerja s pevcem in igralcem Jencarlosom Canelo.

Uspešna podjetnica


Zvezdnica je zaradi svoje sproščenosti in odkritosti med ljudmi zelo priljubljena, o čemer priča tudi visoko število njenih sledilcev na družbenih omrežjih, ki presega 12 milijonov. Čeprav jo igralski poklic povsem zaposluje, se je v začetku leta 2016 odločila za nov korak na svoji poti – preizkusila se je v vlogi podjetnice. »Na družbenih omrežjih me je vedno več ljudi spraševalo, kako zmorem usklajevati številne zaposlitve z družinskim življenjem, a sem kljub temu videti povsem sveža in privlačna. Ker sem svoje nasvete želela deliti z njimi, sem ustvarila svojo spletno stran in blog z naslovom Mi vida, mi estilo. V meni je že dolgo tlela želja, da bi naredila kaj svojega, zato sem ustvarila svojo linijo šmink, za katere sem uporabila sedem različnih mat barv, ki se spreminjajo z letnimi časi,« je dejala, ponosna na svoje izdelke.


prejšnji članek
FOTO: Najbolj 'odštekani' kostumi pevke Cher
Svet slavnih
FOTO: Najbolj 'odštekani' kostumi pevke Cher
naslednji članek
Paparac v šovu: Dogajanje, ki ga na televiziji ne vidite
Svet slavnih
Paparac v šovu: Dogajanje, ki ga na televiziji ne vidite