nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Nakupovanje kraljic: Kaj vse si privoščijo?

9. 12. 2017; 08.00
Avtor: Katja Kmet/Zvezde
kraljica elizabeta

Kraljica Elizabeta foto: Profimedia

Kakšne zapravljivke so pripadnice modre krvi?

Že res, da imajo kraljice in princese skoraj vse, kar jim srce poželi, manjka pa jim nekaj, kar si lahko običajne ženske privoščijo kadar koli: sprehod po trgovinah, brskanje med razstavljenim blagom, lov na priložnosti in iskanje prav tistega nekaj, brez česar jim trenutno ni živeti. Dame modre krvi so za te užitke prikrajšane, saj se lahko odpravijo po nakupih le ob redkih priložnostih, pa še takrat je to ali skrbno načrtovan sprehod z varnostnikom (kar seveda ni ravno zabavno) ali pa skrivni pobeg iz palače, kar lahko sproži pravo katastrofo. Pa vendar se kraljice in princese ne dajo. Kadar le morejo, se prepustijo nakupovanju in pri tem neskončno uživajo.

Kraljica Elizabeta nakupuje le redko, najbrž tudi zato, ker je že v častitljivih letih in jo trgovine utrujajo. Kadar nanese, da zaide v prodajalno s čaji in slastnimi priboljški, pa se ne more upreti. V torbici ima vedno toliko denarja, da svoj nakup poravna pri blagajni. Varnostniki pa ostajajo v primerni razdalji.

Vojvodinja Yorška, nekdanja snaha britanske kraljice Elizabete, je kronično brez denarja. A to je običajno ne ovira, da ne bi potovala, uživala in seveda tudi nakupovala. Saj ima vendar kartice! Pri nakupih jo pogosto spremlja hči, princesa Eugenie.

Španska kraljica Letizia se zaveda tveganja, a se kljub temu rada izmuzne varnostnikom. Oblečena v preprosta oblačila je neprepoznavna. Denar za nakupe v modnih blagovnicah pa dvigne na bankomatu – če bi uporabila kartico, bi jo v trgovini takoj prepoznali.

Švedska princesa Victoria ima doma polne roke dela z majhnima otrokoma, da dolžnosti in obveznosti, ki jih ima kot prestolonaslednica, sploh ne omenjamo. Zato pa rada izkoristi kak obisk v tujini, da si takrat ogleda tudi tamkajšnje lepe trgovine. V Milanu, kjer je bila skupaj s princem Danielom, je seveda morala zaviti tudi v trgovino s čudovitimi italijanskimi čevlji.

Vojvodinja Camilla se še dobro spominja časov, ko ni bila članica kraljeve družine in je lahko nakupovala po mili volji. Zdaj je poročena s prestolonaslednikom in priložnostnih nakupov skoraj ni več. Le v predbožičnem času si Camilla privošči to, kar je veselje in muka hkrati: sama izbira in nakupuje božična darila.

Danska princesa Mary vedno rada nakupuje, med obiskom v New Yorku pa je trgovino z izdelki danskih oblikovalcev obiskala pravzaprav po uradni dolžnosti. A to je seveda ni motilo, da si ne bi ogledala razstavljene modne obutve in pretehtala, ali bi tudi sama potrebovala kak par škornjev.

Princ prestolonaslednik Charles res ne nakupuje rad, rad pa prodaja. Je namreč ponosni ustanovitelj in lastnik trgovin, v katerih so na prodaj ekološki pridelki in izdelki z njegovega posestva Highgrove: od medu do piškotov in drugih slastnih dobrot, pa tudi pijač, shrankov in okrasnih predmetov. Prvo trgovino je imel kar na svojem posestvu, drugo pa je odprl v kraju Tetbury. Charlesove izdelke je mogoče kupiti tudi na spletu (Highgrove Shop).

Mediji so zapisali, da se je Camilla pošalila na račun svojih let. A je verjetno vse resno mislila.

Mediji so zapisali, da se je Camilla pošalila na račun svojih let. A je verjetno vse resno mislila. foto: Profimedia

prejšnji članek
Špela Grošelj in Jasna Kuljaj – vlivata pogum in ne olepšujeta
Svet slavnih
Špela Grošelj in Jasna Kuljaj – vlivata pogum in ne olepšujeta
naslednji članek
Saša Lošić - Loša: Od »luzerja« do največjega zvezdnika
Svet slavnih
Saša Lošić - Loša: Od »luzerja« do največjega zvezdnika