Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar
Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Sam doma: Takšna sta danes slavna lopova

20. 12. 2017; 06.30
Avtor: V. M.
Daniel Stern  Joe Pesci

Daniel Stern in Joe Pesci sta v prvih dveh filmih upodobila zlobneža. foto: T. C. D.

Nepridiprava iz kultnega filma Sam doma štejeta že 60 in 74 let. Nemara bi danes težko prestala vse pasti in vragolije, ki jima jih je zagodel slavni Kevin McCallister.

Harry in Marv sta nepridiprava, ki smo jih zagotovo najpogosteje videvali na malih zaslonih. V naše dnevne sobe sta se prikradla v prazničnih dneh, ko je televizija tradicionalno zabrnela ob zvokih filmske uspešnice Sam doma (op. prev. Home alone).

Joe Pesci, ki je stopil v čevlje 'modrejšega' Harryja, danes šteje že 74 let, medtem ko je Daniel Stern, ki se je krasno vživel v lik nerodnega Marva, nedavno slavil 60. obletnico rojstva. In kaj počneta igralska kolega v teh dneh, ko se bosta, kot vsako leto doslej, po vsem svetu pozibavala na filmskem traku?

Joe Pesci ponovno v gangsterski vlogi. Utrinek iz snemanja filma Irishman. foto: Profimedia

Pesci je že dalj časa v igralskem pokoju, čeprav občasno še stopi v gangsterske čevlje, ki jih je tekom igralske kariere tudi najpogosteje obul. Ravno v teh dneh se mudi na snemanju filma Irishman, v katerem so združili kar nekaj kultnih obrazov. Pescija bomo namreč videli v družbi kolega Al Pachina in Roberta De Nira.

Pa Daniel Stern? Slednji je bil prav vsa leta aktiven kot igralec v televizijskih nanizankah, spremljali smo ga lahko denimo v serijah Hiša laži, Manhattan in Monk. Na velikem platnu se je zadnjič pojavil leta 2012, ko je zaigral v drugem delu filma Božična zgodba. Sicer pa Daniel ni poznan le po svojem igralskem talentu. 60-letnik je namreč umetnik, specializiran za bronasto kiparstvo. V svoji karieri je ustvaril številne skulpture javnih umetniških projektov, ponaša pa se lahko tudi z vrsto zasebnih galerijskih razstav. Danijel je oče državnega senatorja Kalifornije, Henryja Sterna.

Daniel Stern danes. foto: Profimedia

prejšnji članek
FOTO: Slavni slovenski sinovi slavnih očetov
FOTO: Slavni slovenski sinovi slavnih očetov
naslednji članek
Le čemu se smejita Gwen Stefani in Blake Shelton?
Svet slavnih
Le čemu se smejita Gwen Stefani in Blake Shelton?