nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zvezdnik telenovele Padli angel osvaja Hollywood

23. 12. 2017; 05.00
Avtor: Marjana Vovk/Vklop
Aarón Díaz

foto: Profimedia

Aarón Díaz iz telenovele Padli angel.

Aarón Díaz je mehiški igralec, pevec, podjetnik in oblikovalec, ki se je kot majhen otrok z družino preselil v San Francisco. Že kot najstnik se je preizkusil v vlogi manekena, prav ta zgodnji stik s kamerami in mediji pa je vzbudil njegovo zanimanje za igralski poklic.

A v lov za sanjami se je podal šele leta 2002, ko se je ob vrnitvi v Mehiko vpisal na Televisino šolo za igralce, kjer so mu le nekaj mesecev pozneje ponudili eno glavnih vlog v mladinski telenoveli Clase 406, v kateri se je preizkusil še v vlogi pevca. Danes igralec skupaj z ženo Lolo Ponce in hčerkama živi v ZDA, kjer se trudi uresničiti sanje vsakega igralca – osvojiti Hollywood.

Dve strasti v eni vlogi

Aarón je svojo igralsko kariero pričel pri Televisi, nato pa se je leta 2013 preselil k Telemundu, kjer je dobil glavno vlogo v telenoveli Padli angel (Santa Diabla), v kateri igra privlačnega in karizmatičnega Santiaga Cana. Santiago je pustolovec, ki prihaja iz ugledne in bogate družine. Njegova velika strast je glasba, česar njegova družina nikakor ne more sprejeti. Njegovo življenje se obrne na glavo, ko se po več letih vrne s potovanja in se zaljubi v izbranko svojega najstarejšega brata.

»Kot igralec ves čas iščem nove izzive, zato sem pred leti z veseljem sprejel ponudbo Telemunda, kjer so mi ponudili glavno vlogo v telenoveli Padli angel. Vloga Santiaga je bila že sama po sebi zanimiva, a je mojo pozornost pritegnila iz drugega razloga – združuje dve moji veliki strasti: igro in glasbo. Producenti so bili seznanjeni z mojo ljubeznijo do glasbe, zato so mi dali priložnost napisati naslovno pesem telenovele, ki sem jo nato posnel v duetu s soigralcem Carlosom Poncejem,« je za mehiške medije razkril 35-letni igralec.

Živi ameriške sanje

35-letni igralec je že na začetku igralske poti nase opozoril s svojo nadarjenostjo in preprostostjo, kar so opazili tudi producenti priljubljene ameriške serije Quantico, ki so si igralca zaželeli v svojih vrstah. »Z družino smo bili v Firencah, kjer je moja žena sodelovala v eni izmed tamkajšnjih gledaliških iger, ko sem nepričakovano prejel klic agenta, ki me je obvestil, da si me producenti serije Quantico želijo videti na avdiciji. Ker sem imel v Italiji druge obveznosti, nisem mogel odpotovati v New York, zato sem avdicijo opravil kar s pomočjo videa. Dobre tri dni pozneje so mi sporočili, da so zelo zadovoljni z mojim prikazom in me želijo videti v še nekaj prizorih, ki so jih napisali za mojo vlogo. Tako sem zapustil družino in odpotoval v New York, kjer sem v nekaj dneh postal del igralske zasedbe druge sezone te serije. Kot vsak igralec sem si seveda tudi sam želel nekega dne nastopati v ameriških serijah in filmih, le da sem to priložnost dobil, ko sem jo najmanj pričakoval,« se spominja svojih prvih korakov k uresničitvi sanj.

Jasno začrtan cilj

Čeprav je na ameriški trg vstopil v velikem slogu, Aarón nima pretiranih ciljev, kar se igralske kariere tiče. Pravzaprav je njegova edina želja, da bi si v prihodnosti lahko sam izbiral projekte, v katerih želi nastopati. »Nisem zahteven človek in moji cilji niso preveč visoki. Pred sabo nimam jasne ideje, kakšnih vlog oziroma projektov si želim, moja edina želja je, da se še naprej razvijam kot igralec in skušam ljudem ponuditi nekaj novega, drugačnega. Povrhu vsega ima veliko vlogo pri tem moja družina, ki bo zame vedno na prvem mestu,« je razkril.

Si je pa igralec zastavil še en zelo pomemben cilj. Kot državljan ZDA si želi čim bolj pozitivno zastopati ljudi, ki imajo svoje korenine v Latinski Ameriki, zaradi česar je v zadnjih nekaj mesecih zavrnil številne vloge v priljubljenih serijah, katerih osrednja tematika je preprodajanje drog. »Razumem, da te serije pritegnejo pozornost gledalcev, a njihovi ustvarjalci takšne zgodbe predstavljajo kot hollywoodske akcijske filme, ob tem pa pozabljajo, da so to resnične stvari, ki se dogajajo v naših državah. Mi smo tisti, ki to snemamo in dajemo na televizijo, z razlogom pa si potem ljudje o nas ustvarjajo negativna mnenja,« je še dodal.

prejšnji članek
Kdo je v resnici Desa Muck?
Svet slavnih
Kdo je v resnici Desa Muck?
naslednji članek
Se vas loteva prehlad ali gripa?
Zdravje
Se vas loteva prehlad ali gripa?