franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Srečen konec: Po 14 letih iz grozljivke v pravljico

27. 12. 2017; 06.00
Avtor: V. M.
Deklica na fotografiji se je rodila s hudo obrazno deformacijo. Čeprav se je tedaj zdelo, da bo njeno življenje za vedno zapečateno, danes vsem sporoča, da ima njena zgodba srečen konec.

Cody Hall se je rodila s hudo obrazno deformacijo. foto: Facebook

Cody Hall se je rodila s tako velikim rojstnim znamenjem, da ji je slednje povsem iznakazilo levo stran obraza. Zdravniki so obupanim staršem pojasnili, da bo rekonstrukcija obraza mogoča šele po dekličinem šestem letu starosti.

A starša se nista želela sprijazniti z njihovim mnenjem. Odločena, da deklici omogočita boljše življenje, sta se lotila raziskovanja in tako v Ameriki odkrila kirurga, ki opravlja posege hudih obraznih deformacij pri otrocih.

Navkljub bolečim operacijam je bila vesel otrok. foto: Facebook

Ko je štela zgolj eno leto, so deklici s pomočjo doniranih sredstev opravili prvi kirurški poseg. V naslednjih 14 letih je imela Cody še 18 operacij, ki so povsem spremenile njeno podobo. Navkljub stigmatizaciji in bolečim operacijam, je imela Britanka dokaj normalno življenje. V šoli je bila zelo uspešna, znala se je postaviti zase in ni dovolila, da bi se ji posmehovali ali jo pomilovali.

Starša nista nikoli obupala: Cody v najstniških letih. foto: Facebook

Danes je Cody stara 25 let in živi svoje sanje. Dela na kirurškem oddelku splošne bolnišnice Kettering, konec novembra pa se je poročila s svojo srednješolsko ljubeznijo. Svetu želi sporočiti, da ima njena zgodba srečen konec, zdaj je končno napočil čas, da živi svoje sanje.

Njena zgodba ima srečen konec. foto: Facebook

prejšnji članek
Trener Jan Kovačič vsako priložnost izkoristi za trening
Svet slavnih
Trener Jan Kovačič vsako priložnost izkoristi za trening
naslednji članek
Zakaj Jani Jugovic in Teja Perjet nista poročena?
Svet slavnih
Zakaj Jani Jugovic in Teja Perjet nista poročena?
#obraziavenija
obraziavenija