nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Nina Osenar: Vse se ji je izpolnilo

31. 12. 2017; 07.00
Avtor: Andreja Comino/Zvezde
nina osenar (1)

foto: Mare Vavpotič/M24

»Že lani, ko sem bila noseča, se mi je zdelo, da preživljam najlepše praznike, saj je pod mojim srcem raslo novo življenje. Takrat sem vsa srečna premišljevala, kako bo letos, ko bo dojenček že gledal okrašeno jelko in se čudil lučkam in okraskom. Presrečna sem!« razneženo razlaga voditeljica Nina Osenar.

Marlon je star dobrega pol leta in vsak dan bolj zvedavo doživlja svet. Njegova starša sta od sreče v devetih nebesih. Nina je trdno odločena, da bo leto na porodniškem dopustu posvetila izključno sinu, nato pa bo razmišljala o novih izzivih. Njen Dejan Kontrec jo pri tem povsem podpira.

Nino je praznično vzdušje zajelo že nekaj dni pred začetkom decembra, ko je okrasila jelko in sinu pričarala posebno vzdušje. »Od Dejanove mame pa sem dobila dva adventna venčka, enega za na vhodna vrata, drugega za na mizo. Zelo je spretna pri izdelavi, pri ljudeh zelo cenim, da se sami potrudijo in izdelajo darila. Smreka in venčka so tudi edini okraski v našem domu, saj ne maram pretiravanja s prazničnim kičem. Enako je z nakupovanjem. Pred kratkim sem morala nujno nekaj skočiti kupiti, pa mi je takoj postalo žal, ko sem se znašla v tisti gneči. Mene ne boste videli po trgovinah. Najbližjim najraje spečem piškote ali pa napišem kakšen lep verz, ki se jih dotakne. Takšna darila, četudi so bolj mini, imajo maksimalno osebno vrednost. Ne maram pretiranega obdarovanja. Tudi za Marlona bi v prihodnje rada, da bi za Božička dobil kakšne rokavice ali druge malenkosti, ne pa drag telefon in drugo tehnološko navlako,« je odločna Nina, ki si ni mogla misliti, da se ji bo z rojstvom sina življenje tako spremenilo. Na lepše. Nikoli si ni predstavljala, da je materinstvo tako izpolnjujoče in osrečujoče. »Tako sem srečna, da se včasih kar zjokam od same sreče. Vsak njegov nasmeh se me dotakne v dno duše.«

»Marlon je zelo pomirjen in umirjen dojenček. Le redko joka. Še ponoči je priden, zbudi se le toliko, da ga nahranim, zelo redko se povsem prebudi, če pa že, pa največ za eno uro. Takrat ga Dejan malo pocrklja in Marlon spet mirno zaspi. Ves čas je vesel in nasmejan otrok, jaz pa sem zadovoljna in spočita mama. Prepričana sem, da otroci čutijo pomirjenost ali tesnobo mam in se na to tudi odzivajo. Če je mama mirna, je miren tudi otrok,« razlaga Nina in dodaja, da nima občutka, da kaj zamuja, niti si še ne želi delati. Hitro pa pohvali še Dejana: »S takšnim partnerjem je pravi užitek imeti otroka. Nikoli mu ni nič težko, res z veseljem in dobro voljo pristopi k vsaki stvari. Vsak dan sem hvaležna za mojega Dejana. Imava res lep odnos. Včasih si rečem, da sem morala v življenju že kaj narediti prav, da sva se spoznala. Lep občutek je, ko veš, da si nekomu pomemben, da te ima srčno rad, še lepše pa je, da lahko z vsem srcem in dušo ljubiš,« je hvaležna.

Doma je najlepše

Od Marlonovega rojstva se posvečajo samo njim trem. Razen ob lepem vremenu na sprehode ali v Kamnik do njenih staršev niso šli še praktično nikamor, prav tako niti ne nameravajo. »Zdi se mi, da bo za to še dovolj časa. Marlon je zdaj še majhen, vse, kar potrebuje, sta mama in oče. Čeprav smo veliko doma, nam nikoli ni dolgčas. Vesela sva, ko prideta še Dejanova starejša otroka, s katerima se krasno razumem. Oba imata zelo rada malega bratca, kar je zelo lep občutek,« je zadovoljna Nina, ki se veseli vseh trenutkov, ki jih preživijo skupaj. Tudi v prihajajočih decembrskih dneh ne bo nič drugače: v praznično okrašeno Ljubljano verjetno ne bodo šli, saj Nina ne mara gneče, pa tudi Marlon ne bi imel ravno veliko od prerivanja z vozičkom po natrpanih ulicah. Namesto tega bodo raje v varnem in toplem zavetju doma. In tako bo še prihodnje mesece, saj, kot je že omenila prej, se ji prav nič ne mudi z vrnitvijo pred kamere. »Zdaj je čas za nas tri. Mislim, da se v prvem letu otrokovega razvoja med njim in staršema ustvari vez, ki drži za vse življenje,« pravi mlada mamica, ki se ji prav nič ne pozna, da je pred kratkim rodila. Že zdavnaj je izgubila med nosečnostjo pridobljene kilograme. Deset dni po porodu pa je imela spet raven trebuh. »Glede moje postave ni nič drugače. Kvečjemu sem si še bolj všeč. Prej sem ob pogledu v ogledalo, najbrž kot vsaka ženska, vedno našla kakšno napako na sebi. Zdaj pa se res dobro počutim v svoji koži. Drugače gledam nase, po porodu se je v meni utrdila neka prav posebna samozavest, postala je masivna, stabilna in neprebojna. Ta otrok me je res obogatil,« pravi sijoča mamica. »Je pa hecno, da so me že kmalu po porodu nekateri spraševali, ali bom imela še kakšnega otroka,« pravi in dodaja, da za zdaj o tem ne razmišlja. Treba je živeti v sedanjosti, čas pa bo pokazal, kako bosta z Dejanom čutila in razmišljala v prihodnje. Še naprej pa bo uživala v najlepšem obdobju svojega življenja. Tudi silvestrovo bodo skupaj preživeli doma. In kakšna je Ninina novoletna želja? »Pravzaprav si ne želim ničesar, imam vse, kar potrebujem. Moja največja želja z osebnega vrednostnega seznama se mi je že uresničila. Imam ljubečega partnerja in čudovitega sinka – in oba obožujem,« je sklenila s širokim nasmehom in dodala: »Vsem bi zaželela le, da se osredotočimo na tisto, kar imamo, in ne na tisto, česar nimamo. To je ključnega pomena, da smo srečni. Tiste majhne reči v življenju so pravzaprav velike. Čudeži se dogajajo vsak dan, če se tako odločimo.«

Nina Osenar namerava popolnoma izkoristiti leto dni porodniškega dopusta.

Nina Osenar namerava popolnoma izkoristiti leto dni porodniškega dopusta. foto: Revija Zvezde

prejšnji članek
Elton John priznava, da je zelo hudo
Svet slavnih
Elton John priznava, da je zelo hudo
naslednji članek
Znani tujci o praznovanju pri nas
Svet slavnih
Znani tujci o praznovanju pri nas
#obraziavenija
obraziavenija