pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Mama: Resnica o temni vlogi Sule Akcay

6. 2. 2018; 11.00
Avtor: V. M.
Na malih zaslonih jo lahko spremljamo kot razočarano, jezno in neotesano žensko, v resničnem življenju pa je nemara ne bi prepoznali. Kakšna je igralka, ko sezuje čevlje Sule Akcay?

Gonca Vuslateri je izjemno upodobila neotesano mamo Sule Akcay. foto: Planet TV

Poznamo jo kot Şule, biološko mamo deklice Beren, ki jo trpinči skupaj s svojim partnerjem Cengizom. A to je zgolj podoba, ki ji jo pripisuje lik v priljubljeni turški seriji Mama. V resnici je 31-letna igralka Gonca Vuslateri izjemno prijetna oseba.

Turška novinarka Elif İpek Türer jo opiše kot toplo žensko, s katero je prijetno poklepetati. Previdno izbira besede, saj ne želi biti napačno razumljena. Njen pogled na svet je prizemljen, veliko razmišlja o psihologiji dodeljene vloge, kjer upodablja neurejene odnose med mamo in hčerko. Kot pove, lahko videna neravnovesja spremljamo tudi v vsakdanji družbi, ki je polna žalostnih zgodb. Na vlogo se je pripravljala z raziskovanjem psihološkega profila, ki ustreza njenemu liku. ''Želela sem se približati sociološkemu in psihološkemu vidiku, kar mi je pomagalo navdahniti moj um.''

Gonca Vuslateri je zelo topla ženska s prizemljenim pogledom na svet. foto: Known people

Čeprav ima Gonca precej nehvaležno vlogo, pa sama nanjo gleda nekoliko drugače. Igralka, ki se je pred tem gibala v humoristično obarvanih projektih namreč pravi, da ima v seriji Mama zelo pomembno nalogo. ''Nekdo mora odigrati tudi takšno vlogo. Nekdo mora povedati zgodbo. Igram lik, ki podaja močno socialno sporočilo.'' Lik Şule namreč opozarja na temo, ki se odvija za zaprtimi vrati, odstira vzroke za številne stiske in kaže neolepšano resnico posledic. To je življenje, pravi Gonca in dodaja, da ji je preučevanje in igra Sule Akcay dalo neprecenljivo igralsko globino.

Preizkusila se je tudi kot model. foto: Known people

prejšnji članek
Okrogla obletnica Polesa in čustvene besede Tare
Svet slavnih
Okrogla obletnica Polesa in čustvene besede Tare
naslednji članek
Pri Osbournih spet zibajo
Svet slavnih
Pri Osbournih spet zibajo