pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Khloe Kardashian bo pojedla placento

28. 2. 2018; 09.00
Avtor: V. M.
khloe1
Resničnostna zvezdnica je razkrila porodne načrte. Rodila bo v Clevelandu, po porodu pa pojedla posteljico.

Khloe Kardashian že nestrpno pričakuje dan, ko bo spoznala svoje dete. Kot je pojasnila, njen partner Tristan upa, da ju bo razveselilo rojstvo dečka. Roditi namerava v Clevelandu, razkrila pa je še, da bo po vzoru sestre Kim tudi sama zaužila placento. Slednjo si ne bo pripravila kot obrok, pač pa jo bo v daljšem obdobju uživala v obliki tablet. Enako je storila Kim, ki se je odločila za okus grozdja.

Nenavadno? Morda za naše okolje, a v tujini je trend priljubljen že nekaj let. Tablete se po videzu ne razlikujejo od običajnih vitaminskih dodatkov, v kapsule je namreč shranjena mleta, posušena placenta. K priljubljenosti tabletk prispevajo tudi glasna priporočila zvezdnic, ki so prepričane, da uravnavajo hormonsko neravnovesje, pomagajo pregnati poporodno depresijo in povečajo nastajanje mleka.

Pa slednje zares drži? Če gre verjeti raziskavi objavljeni v Archives of Women‘s Mental Helath, potem uživanje placente nima dokazanih koristi in opevanih pozitivnih učinkov. Strokovnjaki ob tem opozarjajo tudi na pomanjkanje raziskav tveganja, ki ga lahko doprinese uživanje posteljice. ''O varnosti uživanja placente še ne moremo biti prepričani, saj doslej ni bilo opravljene sistematične raziskave.''

Khloe Kardashian

Khloe Kardashian foto: Profimedia

prejšnji članek
Vid Valič dokazal, da ima veliko srce
Svet slavnih
Vid Valič dokazal, da ima veliko srce
naslednji članek
Odjeknila še ena zvezdniška ločitev
Svet slavnih
Odjeknila še ena zvezdniška ločitev