zupancic tara -foto_katja zagar (2) Odkrito.si

Bolezen Tare Zupančič zavita v skrivnost

vanga Svet24.si

Baba Vanga napovedala »gospodarja sveta« – se ...

Ant McPartlin Svet24.si

TV zvezdnik aretiran: vozil pod vplivom, ...

Matjaž Gantar Svet24.si

Umrl je Matjaž Gantar

2016-Spelman2 Najstnica.si

Modni kosi, ki jih moraš imeti v omari

jan plestenjak 4 Njena.si

Nova ljubezen Jana Plestenjaka

nika manevski Njena.si

V pevskem šovu zavrnili pevko priljubljene ...

Takšen je danes najmlajši igralec iz filma Ne joči, Peter!
| V. M.

Takšen je danes najmlajši igralec iz filma Ne joči, Peter!

Saj se ga spomnite prikupnega malega Petra, ki je omilil okvirje vojne zgodbe 'Ne joči, Peter' in nam na lica ničkolikokrat zvabil nasmeh? Igralec danes šteje že 57 let.

'A si ti tut not padu?' je legendarni stavek, ki še danes odmeva na črnobelem filmskem traku slovenskega vojnega filma Ne joči, Peter. Izrekel ga je najmlajši igralec Bogdan Lubej, ki je tedaj štel zgolj štiri leta. Film režiserja Franceta Štiglica so leta 1964 posneli na Primorskem, na lokacijah slikovite kraške pokrajine, ki se je raztezala od Podnanosa do Vipave. Zanimiva filmska izkušnja je zaznamovala Bogdanovo življenje, čeprav se pred brneče filmske kamere ni nikoli več vrnil. Gledalci filma ga namreč nismo nikoli pozabili, pa četudi je od tedaj minilo že 54 let.

A zvezdniško življenje Bogdanu nikoli ni bilo blizu, raje se je držal zase, daleč stran od radovedne javnosti. Pred več kot desetimi leti je stopil na poslovno pot taksi prevoznika, mnogim, ki so se peljali z njegovim jeklenim konjičkom, pa se niti sanjalo ni, da jih je na želeno lokacijo pripeljal legendarni Peter. Kdo ve, morda pa bi posel veliko bolj cvetel, če bi izkoristil svojo prepoznavnost …