901596_f168_dragonja_promet02t
Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še ne bo konec

870457_151-vatikan
Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v Vatikan

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Camillin nenadni strah

1. 4. 2018; 06.00
Avtor: K. K., Zvezde
camilla profi

Medtem ko bo Charles nadaljeval pot še do oddaljenih krajev dežele, se želi Camilla zaradi strahu pred letenjem vrniti domov že po dveh dnevih obiska. foto: Revija Zvezde

Doslej je vojvodinja sprejemala svoje naloge brez ugovora, ob napovedanem potovanju v Avstralijo, kamor naj bi pospremila Charlesa, pa se je Camilla uprla.

Dolžnost vojvodinje Camille je, da stoji ob strani svojemu možu, princu prestolonasledniku Charlesu, ne le v dobrem, temveč tudi takrat, ko mora kot zastopnik britanske monarhije na dolga in naporna potovanja. Doslej je sprejemala svoje naloge brez ugovora, ob napovedanem potovanju v Avstralijo, kamor naj bi pospremila Charlesa, pa se je Camilla uprla.

Privolila je sicer, da odpotuje v Avstralijo. Odločno pa je zavrnila ogled več avstralskih krajev, ki jih bo Charles vsekakor obiskal. Camilla je dejala, da se zelo boji letenja in da je zanjo potovanje z majhnimi letali po notranjosti Avstralije prenaporno. Če bi bila Camilla, ki je lani praznovala sedemdeseti rojstni dan, šibkega zdravja ali slabih živcev, bi njena izjava doživela več razumevanja. Ker pa je pripravljena prestati dolgo potovanje do Singapurja z redno letalsko linijo, od tam pa nadaljevati pot do Avstralije z letalom avstralskih kraljevih zračnih sil (kar je nedvomno udoben in varen način potovanja), ne želi pa si tvegati poletov do odročnih krajev, so v Avstraliji nekoliko užaljeni. Kakor da je strah pred letenjem manjši, kadar so poleti razkošni, in nepremagljiv, kadar gre za manjša letala! Mogoče pa Camilli ni do lokalnih sprejemov in srečanj s prebivalci manjših krajev? Sprejemi in srečanja na visoki ravni, kjer bo uživala vse časti prestolonaslednikove žene in kraljičine snahe, so seveda nekaj popolnoma drugega – in strah pred letenjem takrat izgine.

prejšnji članek
Aljoša Ternovšek in Anže Zevnik priznala, da ničesar ne vesta
Svet slavnih
Aljoša Ternovšek in Anže Zevnik priznala, da ničesar ne vesta
naslednji članek
Karin Komljanec se požvižga na leta
Svet slavnih
Karin Komljanec se požvižga na leta