Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zaradi rasističnega izpada odpovedali serijo Roseanne

30. 5. 2018; 05.00
Avtor: A.S./STA
gemstone3

Roseanne Barr in John Goodman v eni od epizod nove Roseanne. foto: dok. uredništva

Igralka Roseanne Barr je nekdanjo svetovalko predsednika ZDA označila za križanca med Muslimansko bratovščino in Planetom opic in s tem povzročila odpoved priljubljene serije.

Pred nekaj dnevi je igralka Roseanne Barr prestopila mejo dobrega okusa in objavila nekaj tvitov, pred katerimi je tudi predsednik ZDA Donald Trump lahko vzor umirjenosti. Nekdanjo demokratsko predsedniško kandidatko Hillary Clinton je označila za vrč poln gnoja, žalila je tudi druge, najbolj pa nekdanjo svetovalko predsednika ZDA Baracka Obame, temnopolto Valerie Jarrett.



Ni jasno zakaj, ampak opredelila jo je za križanca med Muslimansko bratovščino in Planetom opic. Kasneje je našla nekaj ravnotežja in se je s tvitom opravičila Jarrettovi ter vsem Američanom. Sprva je poskušala kritike odpraviti z izgovorom, da se je le šalila. To sicer ni prvi podoben izpad, saj je že leta 2013 Obamovo svetovalko, prav tako temnopolto Susan Rice, označila za "moškega z velikimi opičjimi jajci".

S svojimi rasističnimi izpadi pa je dosegla, da je televizija ABC odpovedala oživitev njene komične serije z naslovom Roseanne, ki je bila popularna konec 80. in v 90. letih prejšnjega stoletja.

Novica o oživitvi serije Roseanne je sicer nemudoma povzročila razburjenje in poglobila delitve med Američani, saj Barrova ne skriva svoje naklonjenosti do Trumpa. Njegovi podporniki so bili navdušeni, vsi ostali Američani pa malce manj. 

prejšnji članek
Zamujena priložnost: Tukaj bi lahko ujele Buraka Özçivita
Svet slavnih
Zamujena priložnost: Tukaj bi lahko ujele Buraka Özçivita
naslednji članek
Zeleni losjon za pomladitev
Zdravje
Zeleni losjon za pomladitev