Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Kaj imajo skupnega štiri slovenske dive?

17. 6. 2018; 07.00
Avtor: C. L., Zvezde
helena zvezdana

Štiri dive – Helena Blagne, Zvezdana Mlakar (na fotografiji), Desa Muck in Salome se menopavze ne sramujejo. foto: Revija Zvezde

Špas teater nam za jesen pripravlja kar nekaj presenečenj, med drugim tudi muzikal Menopavza, ki ga po svetu igrajo že sedemnajst let in je najdlje trajajoči muzikal v Las Vegasu.

Zgodba se vrti okoli žensk, ki se srečajo na razprodaji spodnjega perila in ugotovijo, da imajo enake težave. Zato tudi izbira igralske zasedbe ni bila naključna.

»S Heleno in Zvezdano smo se že nekaj časa dogovarjale, da bomo poiskale predstavo, ki bo nekaj posebnega. Kmalu sem spoznala, da v to zgodbo spadata tudi Desa in Salome. Ko sem slednjo poklicala, je bila tako presenečena, da je ostala brez besed. Ustrašila sem se, da sem jo užalila, a je pojasnila, da je le dobila cmok v grlu od sreče,« pravi direktorica Špas teatra Urša Alič. Posebno pa naj bi bilo tudi prvo srečanje igralk, na katerem ni manjkalo smeha in zabavnih prigod. Sicer pa muzikal nosi sporočilnost in podira tabuje.

»Menopavza je naraven proces, ki ga veliko žensk po nepotrebnem zavija v tančico skrivnosti.« Ustvarjalci obljubljajo, da bo v predstavi veliko glasbe, plesa in šaljivih prigod. Je pa muzikal Menopavza še po nečem nekaj posebnega. Predvajan bo jeseni, ravno v tistih dneh, ko bo Urša praznovala abrahama. »Na neki način je to muzikal, ki ga bom sebi in prijateljem podarila za rojstni dan, sicer pa bomo s predstavami gostovali po vsej Sloveniji.«

prejšnji članek
Filip Flisar: Komaj čakam, da se rodi naš kolaček!
Svet slavnih
Filip Flisar: Komaj čakam, da se rodi naš kolaček!
naslednji članek
Boleča skrivnost Anthonyja Hopkinsa
Svet slavnih
Boleča skrivnost Anthonyja Hopkinsa