sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

1715949373-dsc06037-1715949336712
Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno zbirali podatke z bančnih računov"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Čustven večer za ljubitelje tanga in drugih glasbenih zvrsti

7. 3. 2019; 04.00
Avtor: T.P.
Marko Hatlak & FUNtango

Marko Hatlak & FUNtango foto: Blaž Žnidaršič

V nedeljo, 17. marca, bo ob 20. uri na velikem odru ljubljanske Drame bo v sklopu Drama Akustike nastopila eksplozivna tango skupina Marko Hatlak & FUNtango.

Polnost prepletajočih se zvokov raznolike zasedbe se občinstvu razodeva skozi vrhunsko temperamentno interpretacijo. V poslušalcih vzbuja čustva strasti, nežnosti, temačnih napevov in globoke naklonjenosti. Kot je pred koncertom povedal Marko Hatlak, "vabljeni na večer poln pristnih improviziranih trenutkov, a tudi izvrstnih izvedb del velikih klasičnih mojstrov. Z zasedbo FUNtango  bomo pričarali čustven večer za ljubitelje tanga in drugih glasbenih zvrsti."

Slovenski harmonikar idrijskih korenin je skupino zasnoval leta 2004 po vzoru skupine Ástorja Piazzolle in s tem prvi utiral pot izvajanju tango glasbe v slovenskem prostoru. Leta 2008 je izšla plošča History, ki so jo glasbeniki posvetili Ástorju Piazzolli, velikemu argentinskemu skladatelju in bandoneonistu, ki je obogatil tradicionalni tango z džezovskimi in klasičnimi elementi ter tako ustvaril novo zvrst – tango nuevo ali novi tango. Piazzollovo glasbo nadgrajuje skupina Marko Hatlak & FUNtango z novimi aranžmaji drugih avtorjev iz sveta klasike, džeza, tanga in vokalnih skladb – Štirih letnih časov Antonia Vivaldija, musette francoskega mojstra Richarda Galliana in avtorskih skladb Marka Hatlaka.

prejšnji članek
Novogoriški Macbeth v ljubljanski Drami
Svet slavnih
Novogoriški Macbeth v ljubljanski Drami
naslednji članek
Takšne osebe so ljudje z okroglim obrazom
Zdravje
Takšne osebe so ljudje z okroglim obrazom
#obraziavenija
obraziavenija