Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Luka Šulić ni pozabil na 2Cellos

21. 10. 2019; 12.00
Avtor: K.M.
luka-šulić, koncert

Luka Šulić, koncert foto: Goran Antley/M24

Luka navdušil na dveh razprodanih koncertih v Ljubljani, na odru pa se je spomnil tudi na sočlana iz dvojca 2Cellos, Stjepana Hauserja.

Luka Šulić se na glasbeno sceno vrača kot solist, a to še ne pomeni, da je s tem tudi konec priljubljenega in svetovno znanega dvojca 2Cellos. S prvim samostojnim albumom The Four Seasons se vrača k svojim koreninam v klasični glasbi. "Vivaldijevo mojstrovino 'Štirje letni časi' imam rad že od malih nog in že od nekdaj sem jo želel odigrati na violončelo," je povedal Luka Šulić, ki se tudi tokrat ni ustrašil obdelave svetovno znane glasbene mojstrovine in ji dodal popolnoma novo zgodbo, prirejeno le za solista violončela.

Luka Šulić, koncert foto: Goran Antley/M24

"Štirje letni časi' so zelo zahtevni za violino, kaj šele za violončelo. Za mano je zelo dolgo in kar težko ustvarjalno obdobje," je povedal in dodal: "Da so vsi štirje slavni Vivaldijevi koncerti zveneli, kot sem si zamislil, sem potreboval dobri dve leti priprav za celoten aranžma, korak za korakom, stavek za stavkom. Upam, da bodo poslušalci občutili enako vznemirjenost, kot sem jo jaz med ustvarjanjem albuma z ikonskimi Vivaldijevimi deli na violončelu prvič v glasbeni zgodovini."

Luka Šulić, koncert foto: Goran Antley / M24.si

Za Luko sta tako že dva razprodana koncerta v Cankarjevem domu v Ljubljani, kjer ga je na odru spremljal orkester, ki so ga v osnovi sestavljali kar njegovi sošolci, na odru pa se mu je pridružila tudi posebna violinistka Eva Šulić, ki je hkrati tudi Lukova sestra. Med koncertom pa se je Luka spomnil tudi svoje zasedbe 2Cellos, ki je trenutno na premoru. Pred eno izmed pesmi je namreč izjavil: "Kot bi rekel Hauser - ovo je pesma za sve dame (to je pesem, za vse dame)."

prejšnji članek
Horoskop: V teden boste stopili polni upanja
Horoskop
Horoskop: V teden boste stopili polni upanja
naslednji članek
Drugi dan Oktoberfešte proslavili peti rojstni dan Aktualove Galame
Svet slavnih
Drugi dan Oktoberfešte proslavili peti rojstni dan Aktualove Galame