Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Hauser z dušo in srcem med oboževalce

12. 2. 2020; 12.00
Avtor: V.M.
hauser

Stjepan Hauser foto: Revija Zvezde

Stjepan Hauser, polovica dua 2Cellos, je izdal prvi samostojni album z naslovom Classic, ki ga bo predstavil tudi na samostojni svetovni turneji, na katero se bo podal aprila. "To je vse kar svet potrebuje - čudovite melodije, ter glasbo z dušo in srcem ....''

Hauser je s 2Cellos že nekajkrat obiskal največje koncertne dvorane v številnih metropolah, tokrat pa se po petkovem izidu albuma Classic na turnejo odpravlja sam. O svojem prvem samostojnem izdelku je glasbenik dejal: "Na albumu so najlepše in najbolj romantične melodije klasične glasbe. Izbrana dela največjih skladateljev so odigrana na najbolj romantičnem instrumentu." Album je bil posnet ob spremljavi Londonskega simfoničnega orkestra, pod produkcijo pa se podpisuje Robin Smith.

Prav posebno pozornost pa je Hauser posvetil Mozartu, ki je ustvaril veliko čudovitih melodij, tako da je bilo izredno težko izbrati katero izbrati za album. Talentiran glasbenik se je odločil za čutne stavke iz Koncerta za klarinet, Klavirskega koncerta št. 21 in Lacrimose iz Mozartovega Requiema.

"To je vse kar svet potrebuje - čudovite melodije, ter glasbo z dušo in srcem ... z izvedbo na violončelu," je ob izidu albuma še povedal Hauser in nadaljeval: "Počutim se, da je moja misija osrečevanje ljudi z glasbo, ker je svet izgubil rdečo nit. Upam, da se lahko dotaknem čim več ljudi. S strastjo, ki je bila prisotna skozi celotno ustvarjanje albuma nam lahko uspe."

Hauser bo svoj samostojni album predstavil na turneji, na katero bo krenil aprila. Na njegovi spletni strani je prvi koncert napovedan v Parizu 2. aprila, zadnji pa 31. julija v Los Angelesu. Po trenutno napovedanih datumih bosta slovenskim oboževalcem najbližja koncerta v Milanu in Budimpešti, a sta že razprodana.

Stjepan Hauser skupaj z Luko Šulićem sicer tvori duo 2Cellos. Čelista sta doslej izvedla več kot 1200 koncertov po svetu, na katerih jima je prisluhnilo več kot deset milijonov obiskovalcev. Sodelovala sta tudi s svetovnimi zvezniki, kot so Elton John, Zucchero in Andrea Bocelli. Med drugim sta nastopila pod taktirko svetovno priznanega dirigenta Zubina Mehte.

Hauser album sledi oktobrski izdaji Šulićevega samostojnega projekta Vivaldi - Štirje letni časi. Šulić je v sklopu promocijske turneje nastopil tudi v Ljubljani.

prejšnji članek
Ste že slišali za VITAMIN CG?
Moda&Lepota
Ste že slišali za VITAMIN CG?
naslednji članek
Ljubezen na vasi: Ines tudi v novi sezoni, gledalci ponoreli
Resničnostni šovi
Ljubezen na vasi: Ines tudi v novi sezoni, gledalci ponoreli