sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Meghan Markle se je oglasila: Želela sem reči pravo stvar

4. 6. 2020; 12.00
Avtor: K.M.
Princ Harry, Meghan Markle (2)

Princ Harry, Meghan Markle foto: Profimedia

Po smrti Georgea Floyda in protestih po Združenih državah Amerike se je javno oglasila tudi Meghan Markle.

Številni so pričakovali, da se bo med protesti proti diskriminaciji temnopoltih državljanov Združenih držav Amerike, ki jih je spodbudila smrt Georgea Floyda, ki ga je več minut z nogo dušil policaj, njegovi kolegi pa so dogajanje spremljali, oglasila tudi Meghan Markle. Zdaj je v javnost končno prišel videoposnetek, na katerem se je dotaknila te teme. 

V osnovi gre v videoposnetku za govor, ki ga je Meghan namenila maturantom svoje srednje šole, tema pa je bila seveda posvečena trenutnemu stanju in diskriminaciji, ki jo je v preteklosti doživela tudi sama, oziroma se je z njo v veliki meri soočala njena mama. "To, kar smo v zadnjih tednih videli, kar se dogaja v naši državi, naši deželi in v našem domačem mestu, je preprosto pretresljivo. Nisem vedela, kaj naj vam rečem, želela sem reči pravo stvari. Edina napačna stvar, ki jo lahko rečeš, pa je ta, da ne rečeš ničesar. Georgeovo življenje in življenje drugih je bilo pomembno, katerih imena poznamo, imena in katerih imena ne poznamo. Njihova življenja so bila pomembna. Spomnila sem se časa, ko sem bila stara 15 let, to je čas, ko se moramo ukvarjati s prostovoljstvom, učiteljica mi je rekla, da moram potrebe drugih dajati pred svoje strahove. Na to sem v zadnjem tednu mislila bolj kot prej. Žal mi je, da morata odraščati v svetu, ko je to še vedno prisotno," je povedala Meghan.

"Žal mi je, da sveta nismo ponesli v obdobje, ki bi si ga vi zaslužili. Vi boste del tega gibanja. Vem, da to ni matura, ki ste si jo zamislili."

prejšnji članek
V Sloveniji vsakih pet minut nekdo potrebuje kri
Zdravje
V Sloveniji vsakih pet minut nekdo potrebuje kri
naslednji članek
Luka Basi ne more verjeti in upa, da čim prej mine
Svet slavnih
Luka Basi ne more verjeti in upa, da čim prej mine