sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

1715949373-dsc06037-1715949336712
Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno zbirali podatke z bančnih računov"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Macaulay Culkin: Oče mu je uničil otroštvo

15. 8. 2020; 08.00
Avtor: Revija Zvezde Lady
Macaulay culkin

Legendarni lik Kevina McCallisterja. foto: Reuters

Medijske zgodbe o srečni družini so bile daleč od resnice. Oče je sina psihično in fizično zlorabljal ...

Če lahko kateremu filmu z gotovostjo napovemo vsakoletno vrnitev na male zaslone, potem je to nedvomno legendarni film Sam doma. Njegov zaščitni lik pa seveda zabavni, iznajdljivi in navihani Kevin, ki je s filmom postal prava filmska ikona.

No, Kevin oziroma igralec Macaulay Culkin je zdaj že pošteno odrasel in bo avgusta dopolnil okroglih štirideset let. In čeprav je veljal za najbolj obetavnega otroškega igralca, je bilo njegovo življenje vse prej kot bleščeče. Za bistrim svetlolasim dečkom, ki ga družina pozabi doma, potem pa se sam spoprime z roparjema in ju ukane s številnimi zvijačami ter naposled kljub vsemu preživi božič v krogu domačih, se v resnici skriva tragična osebna zgodba.

Resnična zgodba dečka iz filma sam doma

Macaulay Culkin se je rodil na Manhattnu materi Patricii Brentrup in očetu Kitu Culkinu kot tretji od sedmih otrok. Culkinovi so bili revni kot cerkvene miši, živeli so v trisobnem stanovanju. Oče je edini kapital za prihodnost družine prepoznal v svojih otrocih. Macaulay, ki je kazal igralski talent, je bil tako že pri štirih letih prisiljen v recitiranje, petje in nastopanje. Ko je zmagal na avdiciji za film, se je družina preselila v Hollywood. Pri osmih letih je posnel prvo veliko uspešnico Sam doma in bil po Shirley Temple izbran za najboljšega otroškega filmskega igralca v zgodovini. Uspehi pri filmih Sam doma, Moja punca, Hrestač in Mali bogataš so mu poleg slave prinesli tudi veliko denarja. Postal je otroški milijonar.

Macaulay Culkin foto: Profimedia

A medijske zgodbe o srečni družini so bile daleč od resnice. Slavni igralec ni imel lahkega življenja. Pohlepni oče je svoje otroke trpinčil. Macaulayja je nadziral in zapravljal njegove milijone. Macaulay naj bi mu pri štirinajstih letih povedal, da ne želi biti več igralec, a oče o tem ni želel slišati niti besede. Ko se mu je sin uprl, so bili očetovi izgredi vse hujši.

»Moj oče je bil v tistih časih zelo slab človek, celo grozil mi je, če bi mi kakšen posel propadel,« je razkril igralec. Pri zgolj petnajstih letih je tako blokiral svoje bogastvo, da starši niso imeli dostopa do denarja. Takrat je bil Macaulay vreden kar sedemnajst milijonov dolarjev. Z očetom, ki je pred leti doživel možgansko kap, od mladosti ni spregovoril niti besede.

»Fizično in psihično me je zlorabljal in ostalo mi je veliko brazgotin,« razloži igralec in pravi, da je to eden glavnih vzrokov, da se je umaknil iz Hollywooda. »Verjetno mu je šlo na živce, da sem do desetega leta naredil toliko, kolikor njemu ni uspelo vse življenje. Bil sem boljši plesalec in igralec. In zaradi tega je bil zelo ljubosumen name,« razmišlja.

prejšnji članek
Tjaša Petrič skočila v zakonski jarem z mistrom
Svet slavnih
Tjaša Petrič skočila v zakonski jarem z mistrom
naslednji članek
Nezgoda Ivane Šundov
Svet slavnih
Nezgoda Ivane Šundov