Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Evrovizija: Evropo navdušili Italijani

23. 5. 2021; 12.50
Avtor: K.M.
italija, maneskin, pesem-evrovizija-2021-zmagovalci

Italija foto: EBU / Thomas Hanses

Zmagovalci Evrovizije so postali italijanski rockerji.Tudi slovenska strokovna žirija je 12 točk namenila našim sosedom. Največje glasbeno tekmovanje se tako prihodnje leto seli v Italijo.

Po dveh letih so oboževalci Evrovizije končno dočakali veliki spektakel na Nizozemskem. Žal pa zaradi koronavirusa tudi ni šlo vse po načrtih. Na finalnem odru tako niso nastopili predstavniki Islandije, predvajali so posnetek vaje, saj so bili člani skupine pozitivni na Covid-19. Svojega dolgo pričakovanega nastopa pa zaradi istega razloga ni dokazal niti zmagovalec zadnje Evrovizije Duncan Laurence. Ta je svojo zmagovalno pesem Arcade in novo pesem Stars predstavil s pomočjo posnetka ponedeljkove vaje.

Zmago so si po seštevku glasov strokovnih žirij in gledalcev prislužili in pripeli predstavniki Italije, natančneje skupina Måneskin s pesmijo Zitti E Buoni. Po čustveni baladi Arcade se je na vrh po dolgih letih spet povzpela rock pesem. Člani skupine so nase sicer opozorili leta 2017, ko so v enajsti sezoni italijanskega X Factorja osvojili drugo mesto, marca pa so osvojili največji italijanski glasbeni festival Sanremo in s tem tudi vstopnico na evrovizijski oder. 

Se je pa glasovanje s strani gledalcev začelo predvsem zanimivo, saj so prvi štirje prejemniki točk, Velika Britanija, Nemčija, Španija in gostitelji Nizozemci prislužili nič točk. Italijani so s strani gledalcev prejeli več kot 300 točk kar jih je tudi izstrelilo na prvo mesto, kasneje pa sta za predstavniki Italije ostala tako predstavnika Švice in Francije, ki sta bila na prvem in drugem mestu po glasovanju žirij. 

Po točkah državnih strokovnih žirij, slovensko so sestavljali Maja Keuc - Amaya, Nuša Derenda, Bojan Cvjetićanin, Raay in Boštjan Grabnar, so bili na prvih petih mestih sicer predstavniki Švice, Francije, Malte, Italije in Islandije. 

prejšnji članek
Horoskop: Ne ozirajte se na pripombe okolja
Horoskop
Horoskop: Ne ozirajte se na pripombe okolja
naslednji članek
VIDEO: Kako je Ciril Komotar Deželaka junaka ocenil od glave do peta?
Svet slavnih
VIDEO: Kako je Ciril Komotar Deželaka junaka ocenil od glave do peta?