zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Alya pokazala notranjost svoje butične hišice ob morju

26. 6. 2021; 12.00
Avtor: Revija Lady
alya 1

alya foto: revija zvezde

To je njen drugi dom.

»Gre za hišo, za moj drugi dom, ki je bil najprej mišljen kot počitniški, vendar so se stvari vmes malo spremenile,« se nasmehne Alya, ki je na tistih koncih našla tudi svojo ljubezen. Villa Aura je kamnita in butična, opremljena s srcem in dušo, s pogledom na morje in pet minut oddaljena od plaže. Nahaja se v Dalmaciji blizu Zadra na Dugem otoku.

»Sama se sicer največ zadržujem v kuhinji in na terasi. Obo-žujem namreč kulinariko, rada eksperimentiram in ustvarjam, predvsem pa so mi zelo pomemb-ni in ljubi doživetje, postrežba ter estetika. Nekaterim se zdi čudno, a jaz si skoraj vsak dan postrežem kot v hotelu. Zelo vesela sem tudi domačih obiskov, da jih lahko malo pocrkljam in si dam duška,« razkriva.

alya mama foto: revija zvezde

Avtohtoni slog

Hiša je sestavljena iz dveh nadstropij, vsako ima svojo zasebno teraso, zgornja ima pogled na morje, spodnja v naravo. Po kvadraturi sta nadstropji veliki vsako po 60 kvadratnih metrov, povezuje ju zgolj skupni vhod v preddverju, tako je tudi dovolj zasebnosti, saj se del hiše oddaja. Notranjost je zasnovana zelo od-prto, razen spalnice in kopalnice. Zanimivost spodnjega stanovanja je tudi ta, da ima notranje ognjišče za peko ter zidano kuhinjo z dodanim hrastovim lesom. Zunanjost in notranjost sta pretežno kamniti, saj si je Alya želela ohraniti avtohtoni slog. Prevladujejo tudi drugi naravni materiali, kot je les, medtem ko so barve v njej svetle.

Alya ima ljubko butično hišico foto: Revija Lady

»Od nekdaj sem za svetle prostore, poleg tega se pri svetlih barvah da marsikaj skombinirati. A še bolj kot to je pomembno, da se sama v teh odtenkih počutim najboljše. Za popestritev so vrata in polkna v nežnih rožnatih odtenkih, kar naredi hišo še bolj drugačno in privlačno. Tudi sicer sem od nekdaj uživala v notranjem opremljanju. Spomnim se, da sva z mami kupovali revije o domu, iskale rešitve in si ideje tudi izrezovali in shranjevali. Kamor koli sem šla, in to ostaja še vedno isto, sem v mislih že preurejala, iskala rešitve in gradila. (smeh) To je nekaj, kar nosim v sebi, je moja velika strast in navdih, je pa mami tudi tista, ki jo prvo vprašam za mnenje, saj imava podoben okus za estetiko.«

Rada je gostiteljica foto: Revija Lady

Alya foto: Osebni album

Se je pa Alya prav prek staršev prvič seznanila tudi s tehniko feng šuja. »Ko smo doma prenavljali hišo in je mami naročila gospo, ki je prostore pregledala in prilagodila sistemu, sem se potem tudi sama odločila za to. Mislim, da je zelo pomembno, da energija v prostorih teče in se ne zatika, saj lahko le tako uspešno deluješ in si tudi srečnejši,« pravi.

prejšnji članek
Super domača pasta, ki hitro ublaži opekline
Zdravje
Super domača pasta, ki hitro ublaži opekline
naslednji članek
Vili resnik o tem, kako so se spremenile oboževalke
Svet slavnih
Vili resnik o tem, kako so se spremenile oboževalke