1703079682-dsc6151-01-1703079660058
Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, pogreb bo javen in odprt za vse

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Igralka po puljenju nosnih dlačic zbolela

29. 8. 2021; 05.00
Avtor: Revija Lady
drew barrymore

drew barrymore foto: Profimedia

Igralka Drew Barrymore močno odsvetuje puljenje nosnih dlačic. Preverite, kaj se ji je zgodilo in kakšno urejanje svetujejo strokovnjaki.

Dlačice v nosnicah so tema, o kateri ne govorimo veliko. Ko zagledamo  dlačico tam pod nosom, nas zagrabi, da bi jo takoj izpulili, vendar v resnici  služi zelo pomembnemu namenu: nosne dlačice so prva obrambna linija  pred bakterijami in mikroorganizmi, ki lahko zaidejo v telo iz zraka. Če jih ne  bi imeli, bi bilo tveganje za okužbo mnogo večje, kar se je pripetilo tudi slavni igralki Drew Barrymore, ki je sicer zakladnica lepotnih nasvetov, kar se je pripetilo tudi slavni igralki Drew Barrymore, ki je sicer zakladnica lepotnih nasvetov.

»Zanimivo je, da leta in leta  sploh nisem pomislila na  nosne dlačice. Ko sem nekoč opazila, kako mi silijo izpod  nosa, pa sem si najprej kupila enetistih aparatov, ki populijo vse,  in počutila sem se kot naga gazela  – tako zelo seksi,« je v enem od intervjujev razkrila Drew Barrymore  in dodala: »Vendar ko sem nekaj  dni zatem zbolela, sem spoznala,  da nosne dlačice niso same sebi namen in da imajo svojo pomembno  vlogo.« 

Drew Barrymore je z uporabo nosnega depilatorja prenehala in od  takrat naprej prisega raje na škarjice. Opazila je tudi, da je glavna  težava predolgih nosnih dlačic  pri ženskah predvsem ta, da ko  si pudrajo nos, se puder ujame na  tiste neželene vršičke, ki kukajo iz  nosnic. »To res ni privlačno, lahko  rečem, da se mi zdi celo odvratno.  V takšnih primerih zdaj vzamem  škarjice z zaobljeno konico, s katero ne morem raniti sluznice, in  malce počistim po nosu,« pove  igralka in sklene: »Urejene nosnice so eden tistih majhnih lepotnih  detajlov, na katere radi pozabimo,  vendar naredijo veliko razliko. Ko  se nasmehnete, vam ven iz nosa  ne bodo pokukale dlake, kot se je  pred tem dogajalo meni, če jih nisem skrajšala.«

Kaj pa vi, si odstranjujete nosne dlačice? foto: Profimedia

Strokovni nasveti, kako nad nosne dlačice

A nasveti hollywoodske zvezdnice so eno, strokovna dognanja pa  lahko povsem nekaj drugega. Kaj  torej pravi znanost o nosnih dlačicah, za katere vemo, da so naravni  del človeškega telesa in da jih ima  vsak. Strokovnjaki opozarjajo na  pomembno nalogo nosnih dlačic  pri prestrezanju prahu, umazanije,  alergenov in že omenjenih mikrobov pred vstopom globlje v telo.  Pomagajo uravnavati tudi vlažnost  sluznice, ki je za nosne kanale zelo  pomembna. Če jih želimo odstraniti oziroma skrajšati, pa nam  strokovnjaki ponujajo dve varni metodi, in sicer škarjice oziroma  strižnik ali pa lasersko odstranjevanje, medtem ko puljenje  ni priporočljivo.  

Najbolje jih je prirezati, populiti pa nikakor!

Strižnik: Strižniki so lahko ročni  ali električni in narejeni tako, da  jih brez skrbi uporabljamo v nežni nosni votlini. Ročni strižniki so pravzaprav škarje z zaobljeno konico, medtem ko imajo električni  okrogel, vrtljiv nastavek, znotraj  katerega so rezila, do katerih lahko pridejo samo predolge dlačice.

Uporaba je enostavna, priporoča  pa se upoštevati naslednje nasvete: 

❏ Pred striženjem upihnemo nos,  da odstranimo zasušeno sluz (smrkelj), ki se drži dlačic. 

❏ Uporabljamo povečevalno ogledalo, da ne spregledamo kakšne  predolge dlačice.

❏ Glavo med striženjem nagnimo  rahlo nazaj in odstranimo le predolge dlačice, medtem ko druge  pustimo nedotaknjene, da lahko  nemoteno opravljajo svoje poslanstvo. 

❏ Po striženju spet upihnimo nos.

❏ Postopek striženja bomo morali  čez nekaj časa ponoviti, saj bodo  dlačice zrasle nazaj.

Najbolje jih je prirezati, populiti pa nikakor!
prejšnji članek
Igralec Jure Kopušar si je uresničil veliko željo
Svet slavnih
Igralec Jure Kopušar si je uresničil veliko željo
naslednji članek
Začnite dan z jogo
Zdravje
Začnite dan z jogo