nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zoran Predin: Takšnih skladb več ne delajo

28. 12. 2021; 09.00
Avtor: STA / V.M.
Zoran Predin 27_01

Zoran Predin foto: m24

Zoran Predin meni, da bi se sčasoma lahko spet navadili pisati pesmi, v katere bi umestili neko sporočilo, ki "bi želelo spremeniti svet na bolje".

Zoran Predin bo danes v Klubu Cankarjevega doma (CD) predstavil novo ploščo Takšnih več ne delajo. Posnel jo je z zasedbo reškega bobnarja Tončija Grabušića, ki je med drugim sodeloval z letos preminulim Đorđetom Balaševićem. Pred razprodanim koncertom ob 20. uri bo nove pesmi in zimzelene skladbe izvedel tudi ob 17.30, so sporočili iz CD.

Sam naslov Takšnih več ne delajo je nastal iz razmišljanja o tem, kako zelo se je popularna glasba spremenila v času njegove kariere. V radijskem glasbenem formatu, ki zahteva tri- do največ štiriminutne skladbe, namreč "ni časa za kakšen pošten solo ali malo bolj zajetno besedilo".

"Takšnih skladb več ne delajo. In tukaj mislim istočasno na nas, proizvajalce, in na poslušalce, konzumente." Po njegovem mnenju bi se sčasoma lahko spet navadili pisati pesmi, v katere bi umestili neko sporočilo, ki "bi želelo spremeniti svet na bolje", in dati instrumentalistom več časa, da pokažejo svojo virtuoznost. "V tem smislu sem zastavil naslov albuma," je še pojasnil Predin.

Zoran Predin

Zoran Predin foto: Arhiv M24

prejšnji članek
Horoskop: Sprostil se bo globlji magnetizem
Horoskop
Horoskop: Sprostil se bo globlji magnetizem
naslednji članek
Oboževalci serije Bridgerton končno dobili to informacijo
Svet slavnih
Oboževalci serije Bridgerton končno dobili to informacijo