evropski parlament
Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do številnih ugodnosti

sumi stanovanje xx
Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le obliž na rano

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Domen Valič tokrat za detabuizacijo spolnosti

5. 2. 2022; 10.30
Avtor: K.M.
Domen Valič

Domen Valič foto: Katja Kodba

Igralec in voditelj se bo javnosti tokrat predstavil v nekoliko drugačnem programu.

Mednarodni projekt Slovar spolne vzgoje je skupni projekt Slovenije, Hrvaške in Romunije pod okriljem organizacije stars4media, ki je zagotovila finančna sredstva za njegovo realizacijo. V Sloveniji so v sodelovanju Prvega programa Radia Slovenija in Televizije Slovenija posneli štiri videe, štiri je prispeval hrvaški spletni medij reci.hr, dva pa romunski Sexul vs. Barza.

V prvi oddaji, ki bo na spletni strani Prvega in na rtv365 dostopna za valentinovo, 14. 2., na TV SLO 1 pa si jo lahko ogledate 18. februarja ob 16.30, bodo pojasnili, kaj je to soglasje v spolnosti.

Voditelj slovenskih videoposnetkov bo Domen Valič»Izjemno vesel sem, da je naša Evolucija užitka v svojem namenu in poslanstvu dobila zaveznika kot je Slovar spolne vzgoje. Podkast in video slovar, ki bo kmalu na ogled širita znanje, razumevanje, varnost, strpnost in srečo. Spolnost v obdobju odraščanja kar naenkrat postane zelo pomemben, če ne kar najpomembnejši svet, ki ga mladi raziskujejo in pomembno se mi zdi, da naše mlade opremimo z znanjem, ki bi si ga moja generacija lahko samo želela,« je povedal o sodelovanju.

Slovar spolne vzgoje razkriva dejstvo, da so iskreni pogovori o spolnosti in seksu v 21. stoletju še vedno tabu, seksualne in reproduktivne pravice pa še niso v polnosti zagotovljene in spoštovane. Namenjen je mladim, njihovim staršem, zaposlenim v vzgoji in izobraževanju in na področjih varovanja spolnega, seksualnega in reproduktivnega zdravja.

V vsakem videu strokovnjaki z rezultati raziskav, zgodovino in teorijo ter mladi s svojimi izkušnjami razložijo enega od izrazov, povezanega s spolnostjo: soglasje, klitopismenost, spletne zmenkarije, seks pozitivnost, doxing, sekstanje, skrivna odstranitev kondoma ali stealthing, nenavadne spolne prakse ali kink, maščevalna pornografija in mojster zapeljevanja ali pick up artist.

prejšnji članek
Zakaj je njegovo srce prenehalo biti?
Svet slavnih
Zakaj je njegovo srce prenehalo biti?
naslednji članek
Marjanca Polutnik z nagrado do večjega oprsja
Svet slavnih
Marjanca Polutnik z nagrado do večjega oprsja