profimedia-0808999589
Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

870457_151-vatikan
Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v Vatikan

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ajda Smrekar tako v vlogi odvetnice in zadržane slovenistike

10. 2. 2022; 07.00
Avtor: K.M.
V imenu ljudstva

V imenu ljudstva, Ajda Smrekar in foto: Ksaver Šinkar

Na spored prihajata kar dve seriji, v katerih glavno vlogo odigra igralka Ajda Smrekar. Gre za popolnoma različni vlogi, tako pri opisu likov, ki ju Ajda upodablja, kot tudi samega žanra.

Ajda je namreč tako del serije V imenu ljudstva, ki se na spored RTV Slovenija vrača v nedeljo, 20. februarja, ob 20. uri. Samo prvi del druge sezone bo izjemoma predvajan ob 20.20. Ajda upodablja Niko, ki je v sebi še vedno najprej čuteča oseba, šele nato pa strastna odvetnica in iskalka pravice, ki težko razume, da obstajajo ljudje, ki so zmožni za zaslužek poteptati in uničiti življenja preprostih, poštenih ljudi.

Tudi v drugi sezoni serije bodo v glavnih vlogah nastopili: Ajda Smrekar (Nika), Rok Vihar (Borut), Urban Kuntarič (Sebastijan), Brane Grubar (odvetnik Jože Zajc), Vesna Jevnikar (Nikina mama Majda), Branko Završan (Nikin oče Tomaž), Lučka Počkaj (novinarka Danijela), Jernej Gašperin (Peter), Lucija Harum (odvetnica Špela), Karin Komljanec (odvetnica Sabrina), Vlado Novak (Nikin dedek Miro, upokojeni kriminalist), pridružili pa se jim bodo izvrstni Gaja Filač (Živa), Helena Peršuh (Živina mati Anica), Primož Pirnat (inšpektor Verbič), Primož Vrhovec (direktor Slatenšek) in Janez Starina (čebelar Božo).


Režiser serije je Vojko Anzeljc, scenarista Aleš Čar in Martin Horvat, producent Sašo Kolarič, direktor fotografije pa Miha Tozon, tudi prejemnik cehovske nagrade Iris za najboljšo vizualno storitev za prvo sezono serije V imenu ljudstva. Sicer pa sta nagrado Veliki plan za vlogo za prvo sezono serije prejela tudi igralca Ajda Smrekar (za najboljše igralske stvaritve za dveletno ustvarjalno obdobje, za vlogo Nike Glavan) in Urban Kuntarič (za najboljše igralske stvaritve za dveletno ustvarjalno obdobje, za vlogo Sebastijana).

Vse punce mojga brata

Vse punce mojga brata, Domen Valič, vid Valič foto: Urša Premik

Prav tako v nedeljo, 20. februarja, pa se na program Voyo vrača tudi serija Vse punce mojga brata, kjer Ajda upodablja eno izmed štirih glavnih vlog - nekoliko izgubljene in zadržane Anje. Anja je v seriji dekle Domna Valiča, s katerim sta se na koncu prve sezone razšla, v novih delih pa bosta postavljena pred popolnoma drugačne izzive. 

»V drugi sezoni bosta Kiki in Vid ugotovila, kako težko je biti v resni zvezi, če si navajen biti samski in živeti življenje brez odgovornosti in obveznosti. Kar naenkrat ne smeš več flirtati z drugimi ali puščati svojih las povsod po stanovanju. Groza! Domen pa se bo spopadal z izgubo svoje Anje in posledično s samskim življenjem, ki mu nikoli ni šlo preveč dobro od rok, medtem ko bo Anji še težje, saj se bo poleg izgube Domna soočala še z novo službo, ki ji ni ravno pisana na kožo,« sta o novi sezoni komedije povedala njena ustvarjalca, brata Domen in Vid Valič. 

prejšnji članek
BQL: To bi prava ljubezen morala imeti
Svet slavnih
BQL: To bi prava ljubezen morala imeti
naslednji članek
Peter Prevc spregovoril o očetovstvu
Svet slavnih
Peter Prevc spregovoril o očetovstvu