Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Šov Kmetija pred leti bolj surov, kot ste videli gledalci

25. 8. 2022; 07.55
Avtor: Vesna Meško
monika-košenina

Monika Košenina foto: POP TV

Zadnje tri sezone smo na POP TV spremljali moderne različice šova Kmetija, ko tekmovalcem ni primanjkovalo praktično ničesar. Ob ogledu oddaj so nekdanji tekmovalci seveda zmajevali z glavami, sami so namreč izkusili resnično peklenske tedne, celotnih razmer pa kamere niti niso prikazale. Preverite, kaj nam je zaupala Monika Košenina.

Prva sezona resničnostnega šova Kmetija se je na POP TV odvila leta 2007. Sledila je še ena klasična Kmetija, zatem sta se zvrstili Kmetija slavnih in Kmetija: Nov začetek, nato pa je šov za tri sezone prevzel Planet TV. Leta 2017 so na POP TV znova prižgali kamere in izpeljali zadnji šov, ki je predstavljal revne razmere in težaško delo. Kmetijo 2017, v kateri je zmago slavila Milena Žižek, je sicer zaznamovalo predvsem burno vzdušje med tekmovalci in obilje kletvic, ki so odmevale po posestvu. A da je iz tedanjih tekmovalcev vrelo od temperamentne narave, gre pravzaprav pripisati razmeram, zaradi katerih so vsem po vrsti popuščali živci.

Tekmovalci šova Kmetija 2017 foto: POP TV

Tekmovalka Monika Košenina o spominih na Kmetijo 2017

Monika Košenina, ki je v Kmetiji 2017 zdržala skoraj do samega konca, ima na dolge tedne na prekmurskem posestvu mešane spomine. Čeprav je hvaležna za življenjsko izkušnjo, pa si česa takega ne želi nikoli več izkusiti. Življenje na najbolj kruti Kmetiji vseh časov je bilo namreč vse prej kot prijetno doživetje.

Monika Košenina foto: POP TV

Tekmovalci so se na posestvo odpravili s kovčkom z oblačili in higienskimi pripomočki, a je njihovo imetje prevzela produkcija. »Določili so nam, katere tri majice, katere hlače lahko vzamemo, izbirali smo lahko med škornji ali teniskami, higienski pripomočki niso bili dovoljeni. Nato smo dobili culo in zakorakali v čisto drug svet,« pojasnjuje Monika, ki je najbolj od vsega pogrešala toaletni papir in higienske vložke.

Monika Košenina foto: edit: njena.si

Pomanjkanje osnovne higiene in smrad, ki ga ne bodo nikoli pozabili

»Stranišča seveda nismo imeli. Naredili smo si ga sami, za toaletno higieno pa smo uporabljali liste, ki smo jih nabrali v gozdu. Ker nismo imeli tekoče vode, je bilo to zelo neprijetno. Še posebej težko je bilo nam ženskam med mesečnim perilom. Na koncu smo se znašle tako, da smo na kose rezale preperele žaklje iz blaga, ki so bili namenjeni hranjenju moke.«

Takšno stanje je tekmovalce pričakalo ob prihodu na posestvo. foto: POP TV

Tekmovalci so si oblačila prali na ribežen, dodali so malo mete, da bi vsaj nekoliko omilili neprijeten vonj, a kot pojasnjuje Monika, njihova ideja ni imela ravno učinka. »Joj, kako je to smrdelo! Poleg tega, da smo bili od garaškega dela povsem izmučeni, nas je mučilo še pomanjkanje higiene. Predstavljajte si, da nimate deodoranta in mila, konec dneva smo tako zaudarjali, da sami sebe nismo več vonjali. Ko smo prišli v stik s produkcijo in smo zavonjali svež vonj, so se v bistvu oni nam zdeli čudni,« se smeji Trboveljčanka in doda, da še danes ne more pozabiti vonja po hlevu, ki je po tednih življenja na posestvu povsem prežel oblačila, saj ga z navadno vodo ni bilo mogoče izprati.

foto: POP TV

»Lase mi je pomagala umivati Sabina, tako da mi je prek glave zlivala vodo iz škafa. Ampak jaz imam dolge skodrane lase. Urediti to brez glavnika je bilo misija nemogoče. Vse je bilo zavozlano, mislila sem, da se bom morala ob prihodu domov čisto postriči. Ko smo po 14-ih dneh za nagrado prejeli šampon, smo se zjokali. Dišalo je, težko opišem, kako drugače občutiš ta prijeten vonj. Doma so nam takšne stvari samoumevne, ampak ko nimaš nič, šele takrat ceniš najbolj osnovne stvari,« pove in se spomni na lakoto, ki je močno vplivala na potek dogodkov v šovu.

Izkusili so, kaj pomeni biti lačen. foto: POP TV

'Lačni smo bili kot psi!'

»Kar smo imeli na vrtu, smo porabili v prvih dveh tednih. Bila je taka lakota, da smo si med družinami kradli. Tako bom rekla, človek, ki je lačen, je siten in prepirljiv. Težko fizično delo in lakota ne gresta skupaj. Lačni smo bili kot psi,« iskreno pove in doda, kako močno so se veselili vsake nagrade, ki jim je vsaj za kratek čas polepšala življenje v šovu.

Oranje s plugom foto: POP TV

Garaško delo povsem izčrpalo tekmovalce

In kaj ji je bilo od vsega najtežje, najhujše? »Ta neskončna utrujenost, neprespane noči zaradi ležanja na prepereli slami. Fizično delo nam je pobralo zadnje atome moči,« razloži in nadaljuje, da se na Kmetiji ni delalo le za prikaz poteka dela, kot si morda misijo gledalci. »Najhuje mi je bilo oranje zemlje s plugom. Ko sem vlekla plug sem se počutila kot tlačan, ki gara za košček kruha. To delo je potekalo tako, kot so to delali na prastarih kmetijah, plug smo namreč vlekli sami, brez vprege. Bodrilo me je le to, da v tem nisem sama,« še pove Košenina in z obžalovanjem doda, da je bitko za nagrado zapustila teden pred finalom.

Monika Košenina foto: POP TV

Monika se trenutno mudi na težko pričakovanih počitnicah v Dubaju. Po redni službi in pomoči na domačem posestvu si namreč rada privošči tudi nekoliko razvajanja.

prejšnji članek
Jan Klobasa napoveduje borbo do zadnjih atomov
Resničnostni šovi
Jan Klobasa napoveduje borbo do zadnjih atomov
naslednji članek
Tri mesece po srebrni poroki se ločujeta
Svet slavnih
Tri mesece po srebrni poroki se ločujeta
#obraziavenija
obraziavenija