profimedia-0808999589
Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

870457_151-vatikan
Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v Vatikan

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

V živo: Kralj Karel III spregovoril tudi o Harryju in Meghan

9. 9. 2022; 07.02
Avtor: K.M.
Kralj Karel III

Kralj Karel III foto: Profimedia

Nekaj več kot 24 ur po smrti matere kraljice Elizabete je javnost že nagovoril nov britanski kralj Karel III. Uradno naj bi ga kot kralja razglasili jutri dopoldan.

Včeraj še princ Charles, danes že kralj Karel tretji je danes prvič uradno v novi vlogi nagovoril javnost. Govoru, ki ga je uradno predvajala televizija BBC sledi še uradna mašna slovesnost v spomin na kraljico Elizabeto, ki je umrla včeraj ob pol četrti uri po našem času.

Nov britanski kralj je v govoru nagovoril tako britansko javnost kot tudi vse ostale članice imperija kot tudi svetovno javnost. Po drugi strani pa se je globoko zahvalil materi in izrazil bolečino celotne družine ob težki izgubi. Ob tem pa se je zaobljubil, da bo še naprej s spoštovanjem služil vsem, ki spadajo pod britansko kraljevino.

V govoru je spregovoril tudi o novih vlogah žene Camille, sina Williama in njegove žene Kate ter izrazil tudi ljubezen do sina Harryja in njegove žene Meghan, "ki si življenje še naprej ustvarjata na drugi strani oceana."

"Hvala za ljubezen in predanost naši družini in družinam nacij, ki si jim vsa ta leta služila," pa so besede, s katerimi je zaključil celoten govor. 

Več sledi ...

prejšnji članek
Suzana Kozel premagala strah
Svet slavnih
Suzana Kozel premagala strah
naslednji članek
Goran Dragić pred košarko treniral nogomet
Svet slavnih
Goran Dragić pred košarko treniral nogomet