1703079682-dsc6151-01-1703079660058
Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, pogreb bo javen in odprt za vse

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Mineva 15 let od smrti Tošeta Proeskega

16. 10. 2022; 10.00
Avtor: K.M.
Toše Proeski

Toše Proeski foto: Mediaspeed

Glasbenika se še vedno spominjajo tudi mlajše generacije.

16. oktobra 2007 je na hrvaški avtocesti med Zagrebom in Lipovcem umrl eden največjih makedonskih glasbenikov sodobnega časa. Močno oboževan je bil tudi v Sloveniji. Toše bi januarja praznoval 42. rojstni dan, a je življenje žal tragično v prometni nesreči izgubil star 26 let. Znan je bil kot eden izmed bolj talentiranih pevcev popularne glasbe, svoj vokal pa je izpopolnjeval tudi v New Yorku, kjer ga je petja učil sloviti William Riley, ki je delal tudi s Pavarottijem. Njegov največjih hit je pesem Čija si.

V Sloveniji je vseeno med najbolj priljubljenimi njegova pesem Moja, ki jo je Toše posnel v brezhibni slovenščini in s tem tik pred smrtjo popolnoma osvojil slovenska srca. 

Toše Proeski je umrl 16. oktobra 2007 ob 6:20 v prometni nesreči na avtocesti A3 Zagreb–Lipovac, na Hrvaškem, pri Novi Gradiški v avtomobilu Volkswagen Touareg. Voznik avtomobila, 32-letni Georgij Georgijevski, je izgubil nadzor nad avtomobilom in trčil v tovornjak. Toše, ki je sedel na sovoznikovem sedežu, je v trenutku nesreče spal. Ob samem trku se niso odprle zračne blazine. Umrl je na kraju nesreče.

prejšnji članek
Alfi Nipič z ženo uživa na Pohorju
Svet slavnih
Alfi Nipič z ženo uživa na Pohorju
naslednji članek
Zvezdnica Najinih mostov dobila prav posebno nagrado
Svet slavnih
Zvezdnica Najinih mostov dobila prav posebno nagrado