sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

V trendu: Slovenski glasbeniki obsedeni z božičnimi pesmimi

14. 12. 2022; 06.00
Avtor: K.M.
Slovenski glasbeniki obsedeni z božičnimi pesmimi

Kdo vse se je letos v božičnih pesmih pridružil Nataliji Verboten, Damjanu Murku in Nastji Gabor? foto: Promocijski material

Slovenski glasbeniki letos nadaljujejo s trendom zadnjih dveh let. Kot po tekočem traku namreč objavljajo božično obarvane pesmi. Od Murka do Verbotnove ...

Božične pesmi so med glasbeniki, tudi slovenskimi, zimska stalnica. Predvsem leta 2020 pa se je na slovenskem prostoru pojavilo kar nekaj pesmi s praznično tematiko. Slišite jih lahko tukaj. Nekaj božičnih pesmi so glasbeni izdali tudi lanskega decembra. Hamo & Tribute 2 love so leta 2021 navdušili s pesmijo Vse lepo za vse, Rebeka Dremelj in Sebastian pa s pesmijo Ko primeš me za roko.

Kaj pa letos? Videti je, kot da so slovenski glasbeniki obsedeni z božičnimi pesmimi. Kako pa na to gledamo poslušalci?

Od priredb do novih uspešnic

Glasbeniki so se v letošnjem novembru in decembru odločili za različne pristope. Nekateri so javnosti predstavili čisto nove pesmi. Spet drugi priredbe svojih uspešnic. Ena izmed glasbenic pa je celo po 15 letih javnosti predstavila videospot za svojo staro pesem.

Svojo kar 15 let staro pesem Bodi ti moj Božiček je v videoobliki letos predstavila Natalija Verboten»Pesem'Bodi ti moj Božiček je pri nas doma vsako leto pred prazniki ena izmed najbolj predvajanih, ker jo oba sinova obožujeta.«

S pesmijo Za božič kot otrok je letos navdušila tudi Eva Boto. Videospot pa je že vse od izida med najbolj priljubljenimi glasbenimi posnetki v Sloveniji. 

Priljubljeni Žan Serčič je s Kvatropirci poustvaril svojo dve leti staro uspešnico Snežinki. Originalna različica je pred dnevi presegla milijon ogledov. Nova različica pa je posneta v akustični verziji. 

Raznolikost in kreativnost

Spodaj objavljamo še nekaj letošnjih božičnih oziroma prazničnih pesmi. Katera najbolj prepriča vas? Poleg spodaj naštetih glasbenikov moramo omeniti tudi Marka Vozlja. Ta je skupaj z glasbeno ekipo Mojstri javnosti predstavil moderno predelavo svoje pesmi izpred osmih let, ki so ji letos nadeli božično besedilo. V decembrskem času namreč predstavljajo pesem Božič je za tebe. Ob tem pa žal niso predstavili videospota. 

Damjan Murko: Božiček

Nastja Gabor: Božični čas

Dare Kaurič: Božična

IL Divji: Dajva se mal' objet

Gadi: Kako je lep ta čas

Smo kakšnega slovenskega izvajalca izpustili? Zaupajte nam ga v komentarju. 

prejšnji članek
Britanska javnost navdušena nad novo kraljevo fotografijo
Svet slavnih
Britanska javnost navdušena nad novo kraljevo fotografijo
naslednji članek
Kaj se dogaja z Zalo in Gašperjem?
Svet slavnih
Kaj se dogaja z Zalo in Gašperjem?