1703079682-dsc6151-01-1703079660058
Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, pogreb bo javen in odprt za vse

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Saša Lendero ni želela izdati osebnoizpovedne pesmi

8. 3. 2023; 11.00
Avtor: K.M.
Saša Lendero

Saša Lendero je izdala novo pesem foto: Dejan Nikolič

Tedne zatem, ko je javnost izvedela, da sta se Miha Hercog in Saša Lendero ločila, je slednja izdala pesem, ki jo je uglasbil nekdanji mož.

'Ta noč je naša (O, ja, ja)' je nastala v sodelovanju z Miho Hercogom, avtorjem glasbe in aranžmaja, sama struktura pa po svoje simbolizira ritem življenja. Besedilo za pesem pa je napisala Saša. »Kot življenje, ki svoj ritem in vzdušje menja takrat, ko to najmanj pričakuješ,« razloži. Medtem ko se začne v stilu (mehiškega) valčka, zelo kmalu doživi močan stilski in ritmični preobrat ter tako postane energična pop skladba. Saša poudarja, da so tudi oboževalci pričakovali pesem v slogu Ne grem na kolena, s katero bi obračunala z enim obdobjem svojega življenja, a trenutno na to ni bila pripravljena. 

»Namenjena je vsem, ki hočemo tudi v trenutkih, ki niso najlažji, vse lepo videti, da imamo tisoče stvari, za katere smo lahko veseli in hvaležni. Meni je dala energijo. Sem premišljevala, ali iti z neko osebno pesmijo ven, ki bi bila verjetno malo preveč žalostna in sem se odločila, da ne, da rabim energijo, veselje in sem pač dala ven tako pesem, ki vse to združuje. Naj daje tudi radost drugim,« je v Jutranji budnici povedala Saša Lendero. S tem pa poudarja, da to še ne pomeni, da osebnoizpovedne pesmi ne bo. 

prejšnji članek
Kljub pritožbami nad previsokimi cenami, Evrovizija razprodana
Svet slavnih
Kljub pritožbami nad previsokimi cenami, Evrovizija razprodana
naslednji članek
Jadranka iz Botrov igrala v legendarnem slovenskem filmu
Kultura
Jadranka iz Botrov igrala v legendarnem slovenskem filmu