nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zabavni voditelj Jože Robežnik obožuje svojo družino

19. 3. 2023; 05.00
Avtor: Nejc Simšič / revija Lady
Jože Robežnik in Bernarda Žarn

Jože Robežnik in Bernarda Žarn foto: Žiga Culiberg

Jože Robežnik je človek mnogih talentov, najraje od vsega, kar počne v življenju, pa ima svojo družino, vlogo ponosnega očeta in moža.

Joco, kot ga radi kličejo prijatelji, bo konec marca praznoval 43. rojstni dan, za revijo Lady pa je spregovori o veselju do očetovstva.

Očetovstvo in prioritete

Pred leti je v enem od intervjujev povedal, da mu je očetovska vloga najljubša vloga doslej in da je ne bi zamenjal za nič na svetu. »Ha, priznam, da se te svoje izjave v resnici ne spomnim. Verjamem pa, da sem to res rekel. Najbrž predvsem zato, ker se mi je takrat zdelo prav, da to rečem. Ampak danes pa to res mislim,« z nasmeškom razloži in hkrati doda nekaj očetovskih modrosti, ki se jih uči vse od Pinovega rojstva.

Jože Robežnik foto: Marko Vavpotič

»Predvsem te otrok nauči pomembnosti postavljanja prioritet in upravljanja s časom. No, pa prisiljen si, da iz življenja odstraniš marsikaj nepotrebnega. Kmalu ti tudi začne postavljati ogledalo, kar tudi ni enostavno,« pravi in doda, da je danes veliko bolj zanimivo preživljati čas s sinom, kot ko je bil mala štručka.

»Najbrž zato, ker so si najini interesi vse bolj podobni. Zadnjič sem imel tak velik preblisk, ko sva bila na pumptracku (kolopark, op. p.), on s kolesom, jaz z rolko, in sva se skupaj zabavala. Torej sva dejansko počela nekaj, kar naju oba zanima skupaj. Ali pa spuščanje doma narejene – iz biokrožnikov za piknik – ladjice po potoku v gozdu. Obema super, oba sva prišla mokra domov. Pravijo, da čas hitro beži, ko otrok odrašča. Vedno se mi je zdela to neka floskula, ampak zdaj vidim, da še kako drži. Gledaš fotografije in se sprašuješ, kdaj je bil tako majhen. Opaziš, da si marsikaj že pozabil. K sreči obstajajo fotografije in videi ter seveda razne aplikacije, ki te spominjajo na preteklost.«

Jože Robežnik foto: Žiga Culiberg

prejšnji članek
Miran Rudan: V sebi se še vedno počutim krivega
Svet slavnih
Miran Rudan: V sebi se še vedno počutim krivega
naslednji članek
Očistimo bidone: trdovratni madeži in neprijetne vonjave
Zdravje
Očistimo bidone: trdovratni madeži in neprijetne vonjave