profimedia-0808999589
Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

1683742182-dsc7277-01-1683742078866
Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne zaslužke. Zakaj jih Klemen Jaklič skriva?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

The Biggest Loser Slovenija: Kakšni so kriteriji za sodelovanje v šovu?

14. 4. 2023; 08.00
Avtor: V.M.
tbls4. naslovnicajpg

The Biggest Loser Slovenija foto: edit: revija Bodi Zdrava

Ponudba je mamljiva, a kaj morajo kandidati izpolnjevati, da postanejo del zgodbe? Kolikšna je začetna meja prekomerne teže in kaj je pri posamezniku še pomembno, zaželeno?

Prekomerna telesna teža mnogim predstavlja veliko oviro v življenju. Če tudi vi na poti do uspešne izgube kilogramov potrebujete pomoč strokovnjakov in motivacijsko brco v zadnjo plat, potem je morda shujševalni šov The Biggest Loser Slovenija priložnost, da obrnete nov list in poskrbite za svoje zdravje. Morda pomoč potrebuje kdo izmed vaših bližnjih, pa ne veste, kako pomagati, ukrepati? Vključitev strokovnjakov ni slaba ideja ...

Prijavnice za shujševalni šov so namreč odprte, gre za veliko priložnost, ki lahko posameznikom, ki bijejo bitko z odvečnimi kilogrami povsem spremeni življenje. Da bi bila odločitev za ta velik korak lažja, smo z ustvarjalci šova poklepetali o podrobnostih udeležbe shujševalnega projekta.

The Biggest Loser Slovenija, 1 sezona foto: Planet TV

Kolikšna je začetna meja odvečne teže, da lahko oseba sodi v šov The Biggest Loser Slovenija?

Pri prijavah sicer nimamo neke omejitve pri kilogramih, saj je pomembnih več parametrov, tudi celotna telesna konstitucija, višina, pa zdravstveno stanje ... Vsako prijavo bomo torej obravnavali precej individualno.

Kateri kriteriji poleg odvečne teže še vplivajo na sprejem med tekmovalce?

V spletnem obrazcu, prek katerega sprejemamo prijave, morajo kandidati poleg kontaktnih podatkov pripisati tudi kakšni so njihovi cilje glede izgube kilogramov, če so že poprej hujšali in kaj jih je pri tem oviralo in v kolikšni meri jih njihova teža zaznamuje. Odgovori na ta vprašanja pomembno vplivajo na odločitev.

Prijavni obrazec je objavljen TUKAJ.

Bojan Papež foto: PLANET TV

Kakšno vzpodbudo bi dali vsem tistim, ki še omahujejo nad prijavo v shujševalni šov? Naj kaj bi jih opomnili?

V preteklosti smo predvajali že tri sezone oddaje The Biggest Loser Slovenija, kjer so kandidati in kandidatke dokazali, da ima oddaja res moč, da spremeni posameznikovo življenje. Vsi trije dozdajšnji zmagovalci so še vedno zelo aktivni in so obrnili nov list v svojem življenju (Bojan Papež, Klara Hrovat Vidmar in Cristian Baranašič), med najbolj opaznimi tekmovalci pa je bil tudi Aleš Hrvatin (iz 1. sezone), ki je bil tudi najtežji tekmovalec, saj je imel več kot 200 kg. Danes ima 100 kilogramov in to težo pridno vzdržuje, res je navdihujoč primer, kako je potrebno spremeniti celoten življenjski slog in rezultati sledijo.

Vsi tekmovalci v šovu topijo kilograme. Nekateri bolj, drugi manj. Kaj je ključno za uspeh in kdo so zmagovalci na dolgi rok?

Smisel izgube teže v The Biggest Loser Slovenija je sprememba celotnega življenjskega sloga. Le tako je lahko sprememba trajna. Tekmovalce in tekmovalke spoznamo s športom in zdravo prehrano, nudimo jim strokovno pomoč pri hujšanju, a na koncu dneva morajo še vedno sami sprejeti odločitev in spremeniti svoje življenje. Prav zato uspe samo najbolj vztrajnim in odločnim, seveda pa morajo biti prijavljeni tudi dovolj pogumni, da svoj boj pokažejo pred kamerami. Za nekatere je prav to morda tudi dodatna motivacija.

prejšnji članek
Izpadlo je, kot bi bil denar moje edino vodilo v življenju
Resničnostni šovi
Izpadlo je, kot bi bil denar moje edino vodilo v življenju
naslednji članek
Na prodaj vila, kjer so snemali šov Super par
Moda&Lepota
Na prodaj vila, kjer so snemali šov Super par