evropski parlament
Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do številnih ugodnosti

sumi stanovanje xx
Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le obliž na rano

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Kaj se dogaja v družini Maje Prašnikar?

18. 4. 2023; 06.00
Avtor: revija Jana
alen kobilica druzina

Alen, Maja in Val foto: Osebni arhiv

Maja trenutno res nima veliko časa zase, a se znajde. Zaradi minulih izkušenj je dobila večje zaupanje vase in v svoje sposobnosti, še samozavestnejša je.

Maja Prašnikar, pevka in inštruktorica fitnesa, že od nekdaj stremi k zdravemu življenjskemu slogu, posluša svoje telo in se skuša čim bolj uglasiti z ritmi narave. Zato ni naključje, da sta se njena otroka, dveinpolletni Val ter skoraj trimesečna Inti Aurora, rodila doma. Vendar o tem ni niti razmišljala, dokler ni srečala svojega partnerja, znanega manekena, podjetnika, športnika in motivacijskega govornika Alena Kobilico, s katerim si poleg ljubezni delita podoben pogled na svet. On ji je prvi omenil možnost poroda doma.

Maja Prašnikar foto: Mateja Jordovic Potocnik

Čas za družino, čas za partnerja

Maja trenutno res nima veliko časa zase, a se znajde. Ker ima rada šport, položi Inti Auroro v nosilni trak, Vala vzame Alen ali pa gresta oba otroka v poseben športni voziček, ob katerem lahko Alen in Maja tečeta ter tako naredita nekaj zase. Veliko so zunaj, v naravi. Kakšne pol urice pa si lahko vzame tudi zvečer, ko otroka zaspita.

»Takrat se stisnem k Alenu. Skupaj kaj pogledava, pokomentirava ali se kaj pogovoriva. Trenutno je tako, ker pa vem, da bo to obdobje hitro minilo, vse skupaj vzamem v zakup in mi ni težko!«

Ko razmišlja o porodih, pravi, ugotavlja, da je veliko pogumnejša, kot je mislila, da je. Videla je, da se zna poslušati in da je močna. Dobila je večje zaupanje vase in v svoje sposobnosti, še samozavestnejša je. »Predvsem pa sem spoznala, da je k porodu treba pristopiti z veliko spoštovanja.« Svoje izkušnje z veseljem deli z drugimi ženskami. »Z veseljem, ponosom in hvaležnostjo povem, da če bi lahko, bi še enkrat vse ponovila!«

Intervju z Majo in Alenom si lahko preberete v reviji Jana, št. 16., 18. 04. 2023.

Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju! foto: revija Jana

prejšnji članek
MasterChef: Ali Brina obžaluje, da je šolo postavila na stran?
Resničnostni šovi
MasterChef: Ali Brina obžaluje, da je šolo postavila na stran?
naslednji članek
Eva se je zbudila tri dni po operaciji
Zdravje
Eva se je zbudila tri dni po operaciji