Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar
Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Primorski fantje: Ivica Vergan in Bogdan Gerk sta bila zadnja leta par

21. 4. 2023; 08.00
Avtor: Veseljak
PRIMORSKI FANTJE

Primorski fantje foto: Promocijski material

Ivica Vergan je ljubila in bila ljubljena, njeno srce je zadnja leta pripadalo žal pokojnemu šefu ansambla Primorski fantje Bogdanu Gerku.

Pred kratkim smo se poslovili od Bogdana Gerka, pevca Primorskih fantov. Bolezen je bila premočna, da bi lahko ubežal usodi, za vedno se je poslovil 21. marca. Njegov zadnji utrip so zaznali v UKC Ljubljana. Bogdan je bil vodja ansambla vse do bolezni, dejaven pa je bil tudi v lokalni politiki kot občinski svetnik – najprej pri stranki Oljka, leta 2013 pa je postal predsednik stranke Izola je naša. Za njegovo prezgodnjo smrtjo je ostala neznosna bolečina, predvsem za Ivico Vergan, s katero sta dolga leta prijateljevala v ansamblu, potem ko je Ivica ovdovela, pa sta z Bogdanom postala tudi par.

Ivica Vergan foto: Promocijski material

Živela sicer nista skupaj, saj je imela Ivica obveznosti doma, kjer ima košček kmetije, pa tudi skrb za taščo in tasta je bila na njenih ramenih, Bogdan pa je živel v Izoli. Skupaj sta preživljala čas malo tukaj, malo tam. Bogdan svojih potomcev ni imel, zato se je toliko bolj navezal na Ivico in njeno družino, ki mu je tudi v najtežjih trenutkih stala ob strani. »Čeprav nisva živela skupaj in se nisva odločila za poroko, sva vseeno sklenila, da uradno potrdiva svojo zunajzakonsko zvezo, tako da sva bila par tudi uradno. Zelo sva si bila blizu, razumela sva se v vseh pogledih, zato je bolečina zdaj res velika,« pravi priljubljena pevka. Kaj pa nadaljevanje zgodbe Primorskih fantov? »Bogdan mi je v bolnišnici večkrat rekel, da želi, da Primorski fantje nadaljujejo pot, tudi ko njega več ne bo. To je bilo takrat zelo težko slišati in si predstavljati, a če bomo le zmogli, mu bomo uresničili željo,« še pravi Ivica, ki nam bo seveda sporočila, ko bo Primorske fante spet mogoče kje slišati.

prejšnji članek
Mel Gibson in raper 50 Cent zvezdi novega trilerja
Kultura
Mel Gibson in raper 50 Cent zvezdi novega trilerja
naslednji članek
Žena nogometnega zvezdnika ujeta v Ljubljani
Moda&Lepota
Žena nogometnega zvezdnika ujeta v Ljubljani
#nasazenazenska
nasazenazenska