nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Prelep poklon ob 60. rojstnemu dnevu Simone Weiss

26. 4. 2023; 07.05
Avtor: K.M.
simona weiss

Simona Weiss foto: Arhiv revije STOP

Kraljica ljudskih src Simona Weiss bi to soboto praznovala svoj 60. rojstni dan. To je skupaj z Ansamblom Spev tik pred tem ustvarila Darja Gajšek.

Tik pred dnevom, ko se bo cela Slovenija spominjala prezgodaj umrle pevke Simone Weiss, je Darja Gajšek skupaj z Ansamblom Spev na pobudo Simoninega moža Gorana preoblekla pesem Sonce mojih dni. Simona je pesem leta 1995 posnela skupaj s Slapovi. Melodijo je spesnil pokojni hrvaški skladatelj Đorđe Novković, besedilo pa je spisala Simona sama. Čeprav je pesem še danes velika uspešnica in živi med ljudmi, pa je na radijskih in televizijskih postajah redko prisotna. 

"Simona bi to soboto praznovala svoj 60. rojstni dan, to so težki trenutki, ko se tudi družina vrača v spomine s Simono. Ko je Goran prišel z idejo, smo bili takoj za, ampak priznam, da s cmokom, saj se zavedamo, da gre za poklon kraljici ljudskih src. Preteklo soboto sem jo pela na neki zabavi in vedno, ko jo zapojem, gledam, kako ljudje jokajo," je Darja Gajšek povedala med gostovanjem na Veseljaku, kjer je danes potekala premiera videospota. 

K temu pa je še dodala, da je zelo hvaležna za sodelovanje z Goranom Šarcem. "Sem izjemno hvaležna, da je Goran v meni prepoznal izvajalca, ki mu lahko zaupa in predaja svoje pesmi, kompozicije. Simone pa nikoli nisem uspela spoznati v živo, sem pa jo vedno spremljala skozi pesmi. Bila je vse, kar si nekdo želi postati. Dama, izjemno lepa, nosila je eno milino, bila je izjemno skromna, preprosta in dostopna. To je to, kar poveže človeka z ljudmi."

prejšnji članek
Preverite, zakaj so predvsem znani Slovenci tako zelo navdušeni
Svet slavnih
Preverite, zakaj so predvsem znani Slovenci tako zelo navdušeni
naslednji članek
Joker Out so se poslovili od slovenskega občinstva
Svet slavnih
Joker Out so se poslovili od slovenskega občinstva
#obraziavenija
obraziavenija