zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Daria Lorenci Flatz: Bila sem begunka, izgubljena, polna bede

10. 4. 2024; 10.00
Avtor: V.M.
daria-lorenci-flatz, jadranka, kumovi

Daria Lorenci Flatz foto: NOVA TV

Igralka, ki jo najbolj poznate kot Jadranko iz serije Botri, je obudila grenke spomine na mladost, ko je kot 16-letno dekle pobegnila pred vojno. 'Rekli so mi, od jutri naprej bo vojna …'

Igralka Daria Lorenci Flatz je stara komaj 16 let pobegnila iz rodnega Sarajeva in v Zagrebu odstrla novo poglavje. Spomini na težko obdobje ji še danes vzbujajo tesnobo, dobro se namreč spominja občutka strahu, s katerim se je morala soočiti v ranljivih letih pubertete. Kot pravi, je v drugo državo prišla kot begunka, polna bede, strahu, bolečine in povsem izgubljena.

»Nabrežje je bilo moje mesto.Prvo mesto v Zagrebu, na katerega sem se navezala.Prejel je vso mojo osamljenost in bolečino ... 30 let kasneje se še vedno vračam k njemu,« je spletni publiki pojasnila mama treh otrok, ki je morala zaradi vojnih razmer v domovini na hitro odrasti.

»To me je popolnoma definiralo.Bližje ko so moji otroci tej starosti, bolj noro in nerealno se mi zdi to, kar se je zgodilo meni in moji generaciji.Rekli so mi: 'Od jutri bo vojna' in potem sem prišla v Zagreb, dobesedno, samo s šolsko torbo, naravnost iz šole v Sarajevu.To je bila moja vstopnica v življenje,« je pojasnila tekom pogovora za portal 24sata.

Daria Lorenci Flatz

Daria Lorenci Flatz foto: NOVA TV

prejšnji članek
Dramo zakuhali izza kamere, na večerji pa bo počilo
Resničnostni šovi
Dramo zakuhali izza kamere, na večerji pa bo počilo
naslednji članek
Napovedali četrti film o Bridget Jones
Svet slavnih
Napovedali četrti film o Bridget Jones