nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Pravnukinja Josipa Broza Tita spremenila priimek

19. 4. 2024; 07.00
Avtor: V.M.
Saša Broz in hči Sara Zidarić

Saša Broz s hčerko Saro foto: Marko Vavpotič / M24.si

Hčerka Titove vnukinje Saše Broz je sklenila, da se poslovi od priimka svojega očeta, ki prihaja iz znane igralske družine. Mlada umetnica je prevzela priimek mariborske prababice, torej maršalove druge žene.

Kot poročajo hrvaški mediji, je pravnukinja maršala Tita in hčerka priznane gledališke in televizijske režiserke Saše Broz presenetila z odločitvijo, da se je poslovila od očetovega priimka Zidarić. A ne, ker bi skočila v zakonski jarem. Uspešna scenografinja Sara je namreč prevzela priimek Titove druge žene, torej svoje mariborske prababice Herte Haas.

»Prababičinega priimka nisem vzela le iz spoštovanja do nje, pač pa tudi iz spoštovanja do dveh oseb v družini, za kateri vem, da sta izjemno veseli, da vsaj nekdo še vedno nosi priimek Haas. Zame osebno menjava priimka ne predstavlja večje spremembe, saj sem vedno za vse Sara, nenazadnje pa ni težko ugotoviti, čigava sem,« je pred časom dejala za časnik Jutranji list.

Kot je razložila njena mati Saša, je Sara že pred dvema letoma dejala, da se želi znebiti tako bremena njenega, kot tudi očetovega priimka. Njen oče je namreč znani igralec Ranko Zidarić, ki so ga mnogi vzljubili v seriji Naša mala klinika.

»Z Rankom veva, kaj pomeni nositi breme slavnega priimka, njegov oče je namreč igralec Krešimir Zidarić. Saro smo podprli, saj se nam je zdelo, da je bila ta odločitev naravna in smiselna,« je razložila Saša.

prejšnji članek
Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev mehurček?
Resničnostni šovi
Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev mehurček?
naslednji članek
Emma Stone želi snemati skupaj z možem
Svet slavnih
Emma Stone želi snemati skupaj z možem
#obraziavenija
obraziavenija