pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Tragično slovo zvezdnika nadaljevanke SeaQuest

12. 9. 2023; 06.00
Avtor: V. M.
seaquest

Mladi igralec Jonathan Brandis je upodabljal najstnika po imenu Lucas. foto: Profimedia

Gremo na kratko potovanje v mladost? Če ste odraščali v 90. letih, potem se zagotovo spomnite priljubljene nadaljevanke SeaQuest in prikupnega Lucasa, za katerim so vzdihovale številne najstnice.

Se spomnite časov, ko smo na malih zaslonih spremljali ameriško znanstveno fantastično nadaljevanko SeaQuest? Napeto dogajanje se je odvijalo v 21. stoletju, natančneje v letu 2018, večinoma pod morsko gladino, kjer smo lahko spremljali čudeže napredka visoke tehnologije in prizadevanja organizacije Združeni svetovni oceani (United Earth Oceans).   Ker je človeštvo izčrpalo vse naravne vire, so na morskem dnu ustvarili mnoge kolonije, naloga slavne podmornice in njene posadke pa je bila, da človeštvo zaščiti pred nasprotniki, ki se niso pridružili organizaciji ter jim pomaga pri reševanju številnih pripetij, ki se dogajajo pod morsko gladino.

Nekdaj popularna serija SeaQuest foto: Profimedia

Poleg neobičajnega morskega plovila SeaQuest iz prihodnosti in prikupnega delfina, se je mnogim, zlasti dekletom, najbolj vtisnil v spomin igralec Jonathan Brandis, ki je odigral vlogo simpatičnega Lucasa Wolenczaka. 17- letni najstniški idol je na teden prejel okoli 4.000 pisem oboževalk, na prizorišče snemanja pa so ga zaradi množice najstnic spremljali trije varnostniki. A njegova vzhajajoča zvezda je prerano ugasnila …

Žalostna smrt priljubljenega zvezdnika
Pisalo se je leto 2003, ko se je Jonathan Brandis odločil, da konča svojo življenjsko pot. Star komaj 27 let se je 11. novembra poskusil obesiti v svojem stanovanju. Dokončno namero je preprečil njegov prijatelj, ki je poklical reševalce, vendar pa so bile nastale poškodbe kljub vsemu usodne. Zvezdnik je umrl naslednjega dne v bolnišnici. Svojci poslovilnega pisma niso našli, so pa za medije pojasnili, da je bil nesrečen zaradi kariere, ki je zadnja leta tiho tonila v pozabo. Njegov prijatelj je povedal, da je veliko posegal po pijači, zaupal pa naj bi mu celo to, da si bo vzel življenje. Žal je slednje tudi uresničil.

Jonathan Brandis si je vzel življenje. foto: Profimedia

prejšnji članek
Gradnja Alyine hiše se bliža h koncu
Svet slavnih
Gradnja Alyine hiše se bliža h koncu
naslednji članek
Da ne boste zaman čakali na Kmetijo
Resničnostni šovi
Da ne boste zaman čakali na Kmetijo