nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Kate prevzela naziv, ki ga je nazadnje nosila princesa Diana

10. 9. 2022; 10.30
Avtor: K.M.
Kate Middleton

Kate Middleton foto: Profimedia

Kate in William sta včeraj uradno prevzela naziva Williamovih staršev. Zadnja princesa Wellsa je bila ravno tašča Kate Middleton, ljubljena princesa Diana.

Po smrti kraljice Elizabete in prevzemu kraljevega naziva Karla tretjega, so se razdelile tudi preostale vloge oziroma nazivi znotraj kraljeve družine. Poleg tega, da je princ Charles postal kralj Karel, sta najbolj odmeven preskok doživela tudi njegov prestolonaslednik William in njegova žena Kate Middleton. 

Poleg že obstoječih nazivov vojvoda in vojvodina Cambriška sta po Williamovemu očetu prejela še naziva vojvoda in vojvodinja Cornwallska. Kralj Karel III pa je včeraj potrdil, da sta uradno postala tudi princ in princesa Walesa oziroma valižanski princ in valižanska princesa. Ta naziva sta nad nazivom vojvode, zato bosta Kate in Willima uradno uporabljala naziva princ in princesa. William je naziv pričakovano podedoval od očeta, Kate pa je prva, ki ta naziv nosi po smrti princese Diane, ki je v prometni nesreči umrla 31 avgusta 1997. Nove nazive imajo zdaj uradno tudi njuni otroci. 

Spremembo so takoj uredili na družbenih omrežjih kraljevega para, viri blizu dvora pa trdijo, da naj bi se nove vloge lotila na bolj moderen način in da naj bi predvsem Kate z vsem spoštovanjem do zgodovine naziva svoje vloge opravljala po lastni začrtani poti.

prejšnji članek
Joker Out: V razprodanih Križankah žurali tudi znani obrazi
Svet slavnih
Joker Out: V razprodanih Križankah žurali tudi znani obrazi
naslednji članek
Irena Yebuah Tiran dobila opozorilo policista
Svet slavnih
Irena Yebuah Tiran dobila opozorilo policista