profimedia-0808999589
Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

870457_151-vatikan
Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v Vatikan

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Še en kraljevi udarec za Meghan Markle?

20. 12. 2022; 07.00
Avtor: K.M.
Princ Harry, Meghan Markle (2)

Princ Harry, Meghan Markle foto: Profimedia

Britanska kraljeva družina se sicer javno ne odziva na dokumentarno serijo princa Harryja in Meghan. Zdi pa se, kot da so to subtilno naredile njene članice.

Številni, ki so si ogledali dokumentarno serijo o princu Harryju in Meghan Markle, so opazili, da je imela predvsem nekdanja igralka veliko težav s svojim položajem v družini. Ni znala sprejeti protokola, ki ga ima kraljeva družina. Hkrati pa ni znala sprejeti dejstva, da se mora prilagajati ženskam, ki so znotraj institucije kraljeva družina na višjem položaju. Gre za nekaj, o čemer bi morala bodoča zakonca zagotovo govoriti pred samo zaroko. 

Kate Middleton foto: Profimedia

Uradni dogodki in oblačila

Protokoli znotraj kraljeve družine so različni. Povezani pa so tako z obnašanjem, oblačili, načinom hoje ... Ena izmed težav, s katero se je morala Meghan Markle soočati, je bila recimo izbira barve oblačil. Njena razlaga pa je priletala na šibka tla. Razlog za to je v sami izjavi, kot tudi v odzivu članic kraljeve družine. Že z izjavo je namreč namignila, da v svoje besede ni prepričana, ampak da gre za njeno razumevanje protokola. Ki pa torej ni nujno pravilno. 

"Večino časa, ko sem bila v Združenem kraljestvu, sem bila le redko oblečena v barve. Za tem je bil pomen. Kolikor razumem, nikoli na skupnih dogodki ne smeš nositi iste barve kot njeno veličanstvo kraljica. Ampak hkrati ne smeš nositi enake barve kot druge starejše članice kraljeve družine."

Nežni toni

Zaradi tega pravila protokola, se je Meghan odločila, da bo nosila zgolj nežne tone. S tem naj bi se izognila napačni izbiri barve in hkrati ni izstopala. Kritiki so sicer prepričani, da so tako kraljica Elizabeta kot tudi aktualna kraljica soproga Camilla kot tudi Kate Middleton sporočile, kakšne barve oblačil bodo nosile. Torej bi po tej logiki v primeru, da one tri nosijo roza, modro in rdečo obleko, Meghan brez težav nosila zeleno, rumeno, vijolično ... Te barve naj bi začela nositi šele, ko je vedela, da bosta kraljevo družino zapustila. 

Odziv

Kot že rečeno, se člani kraljeve družine na besede in obtožbe v dokumentarni seriji na Neflixu ne odzivajo. Številni pa so prepričani, da so se na to odzvale članice kraljeve družine. Zelo subtilno, a hkrati zelo javno. Kate Middleton je namreč na četrtkovem dogodku v njeni organizaciji, petju božičnih pesmi, nosila bordo rdeč plašč. Kate je takoj za kraljico soprogo druga najvišje postavljena članica kraljeve družine. Torej po besedah Meghan Markle druge predstavnice ne bi smele nositi enake barve. Identično barvo pa so v resnici nosile njena sestra Pippa, ki sicer ni članica kraljeve družine. Hkrati pa tudi Zara Tindall, hči princese Anne in princesa Charlotte, hči Williama in Kate. 

Kate Middleton foto: Profimedia

Kraljeva družina foto: Profimedia

Ženske predstavnice kraljeve družine so s tem bolj ali manj sporočile, da pravila niso tako stroga in tako zelo življenjsko pomembna. 

prejšnji članek
Marko Škugor: Kralj romantike razvaja Slovenke
Svet slavnih
Marko Škugor: Kralj romantike razvaja Slovenke
naslednji članek
Tari Zupančič službo 'ukradel' kar njen srčni izbranec
Svet slavnih
Tari Zupančič službo 'ukradel' kar njen srčni izbranec
#obraziavenija
obraziavenija