Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Nizozemska princesa se bo šolala tik ob meji s Slovenijo

24. 6. 2023; 06.00
Avtor: Lady
Princesa Ariane, nizozemska kraljeva družina (1)

Princesa Ariane (levo) s sestro, prestolonaslednico Amalio foto: Profimedia

Princesa Ariane, najmlajša hčerka nizozemskega kralja Willema Alexandra in kraljice Maxime, se je vpisala na mednarodno gimnazijo v Devinu pri Trstu.

Od jeseni bo ta prestižna srednja šola, v svetu znana pod imenom United World College Adriatic, njen drugi dom. Obiskovala jo bo dve leti, nato pa bo v Devinu opravila tudi mednarodno maturo. Na gimnaziji, kamor nizozemski kralj pošilja svojo hčerko, da si tam pridobi znanje in spozna tako Italijo kot tudi sosednje dežele (torej tudi Slovenijo), študira 180 mladih iz 80 držav sveta. Ne živijo v internatu, temveč v manjših stanovanjskih enotah v Devinu, vasi, ki je del slovenske zgodovine. V bližini stoji znani grad Devin na beli pečini, ki se dviga iz sinjega morja. Do Trsta ni daleč, blizu je tudi Slovenija.

Nizozemska kraljeva družina bo zdaj večkrat v neposredni bližini Slovenije foto: Profimedia

In ker šola poudarja, da želi študente seznanjati z bogato kulturo, umetnostjo, glasbo, arhitekturo in naravnimi znamenitostmi tako Italije kot sosednjih dežel, bo nizozemska princesa v okviru študijskega programa zagotovo prej ali slej obiskala tudi Slovenijo. Sploh pa je že na prijavnicah za šolanje napisano, da šola deluje na dvojezičnem območju. V bližini vasi in šole stoji romantični grad Devin, sezidan na beli pečini nad modrim morjem. Razgled na Tržaški zaliv je nepozaben, zgodovina gradu in njegovih nekdanjih lastnikov ter obiskovalcev pa bogata. Zanimivosti za 16-letno princeso Ariane bo torej na pretek. Zagotovo pa jo bosta med šolanjem obiskovala kralj in kraljica, saj tržaško letališče ni daleč, nizozemski kralj Willem Alexander pa je imeniten pilot, ki rad izkoristi kako priložnost za vodenje letala.

prejšnji članek
Harryja spet niso povabili!
Svet slavnih
Harryja spet niso povabili!
naslednji članek
Timotej Cizej (Super par) kuhalnico prepušča materi
Resničnostni šovi
Timotej Cizej (Super par) kuhalnico prepušča materi