pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ojoj, ste ves čas narobe splakovali wc!?

5. 7. 2017; 03.00
Avtor: V. M.
wc

Straniščni pokrov nima zgolj estetske funkcije, temveč predvsem preprečuje širjenje fekalnih bakterij po prostoru. foto: Profimedia

Ameriški mikrobiolog razkriva, kaj se zgodi, če vodo iz straniščne školjke izplaknete, ne da bi zaprli pokrov wc školjke.

Ali po opravljeni potrebi spustite vodo iz kotlička ne da bi zaprli pokrov wc školjke? Potem dvakrat premislite, preden boste nadaljevali s tem početjem. Mikrobiolog Philip Tierno namreč opozarja, da se ob spustu vode v straniščno školjko fekalne bakterije aerosolizirajo.

Bakterije, ki nastanejo na stenah wc školjke, se ob splakovanju vode razpršijo 4,5 metra po prostoru. Ob tem je zastrašujoče dejstvo, da lahko kužne bakterije in virusi dosežejo celoten prostor ter tako onesnažijo številna mesta in predmete.

V kolikor ne spustite pokrova, so fekalne bakterije pristale na umivalniku, kopalniških pipah, zobnih ščetkah, gobicah za čiščenje telesa, ličilih, brisačah in ostalih izpostavljenih predmetih, ki jih uporabljate za osnovno higieno.

Zatorej si zapomnite, da straniščni pokrov nima zgolj estetske funkcije, temveč predvsem preprečuje širjenje fekalnih bakterij po prostoru. Edini način, da bi slednje preprečili je, da pred splakovanjem spustite pokrov.

Preberite si še: To se zgodi, če več dni zapored spite v isti pižami!

Pozor: odprta straniščna školjka iz naših življenj odplakne energijo in blaginjo.

Pozor: odprta straniščna školjka iz naših življenj odplakne energijo in blaginjo. foto: Profimedia

prejšnji članek
FOTO: Kreativni poletni pogrinjki
Zdravje
FOTO: Kreativni poletni pogrinjki
naslednji članek
Dekliška noč - nagrajenke
Svet slavnih
Dekliška noč - nagrajenke
#nasazenazenska
nasazenazenska