nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Tina Maze si želi pomagati domačemu kraju, a fizično (še) ne more

7. 8. 2023; 06.29
Avtor: K.M.
tina maze, andrea massi

Tina Maze in Andrea Massi foto: M24

Smučarka je na družbenem omrežju delila posnetek uničujočih poplav v njeni domači Črni na Koroškem. Ob tem prosi in poziva k pomoči.

Črna na Koroškem je bila dan in pol popolnoma odrezana od sveta. Vojski in civilni zaščiti se je po začasni cesti do kraja uspelo prebiti šele v soboto pozno popoldne. Na to, da ljudje niso v stiku s svojimi sorodniki, je opozorila tudi domačinka, najbolj uspešna slovenska smučarka v zgodovini, Tina Maze, ki tudi sama z domačimi in prijatelji ni bila v stiku skoraj cela dva dneva. Zdaj je na družbenem omrežju delila posnetek, ki le delno prikazuje, kakšne posledice so v tem Koroškem kraju. 

Ob tem je izrazila obžalovanje, ker fizično še ne more pomagati, saj je Črna na Koroškem še vedno bolj ali ne nedostopna. Je pa pozvala k denarni pomoči, s katero bi pomagali pri obnovi tistega, kar je bilo izgubljeno. "Slovenija je močna in si znamo pomagat! Iskrena hvala vsem, domačinom, gasilcem, vojakom in drugim, ki so na mestu in skrbijo za ljudi," je med drugim zapisala. 

K temu pa še dodala poziv: "Trenutno še ne moremo iti pomagat (ker so ceste še vedno zaprte), lahko pa začnemo zbirati sredstva za obnovo tistega, kar je bilo izgubljeno, ter podarimo upanje tistim, ki ga najbolj potrebujejo. Donirate lahko na TTR vasi Črna na Koroškem: SI56 0110 0010 0007 227 sklic:00 2393, koda: CHAR. Hvala iz srca!"

prejšnji članek
Obupana turistka po evakuaciji našla psa
Svet slavnih
Obupana turistka po evakuaciji našla psa
naslednji članek
Glasbeniki se z namenom dobrodelnosti odpovedujejo honorarjem za nastope
Svet slavnih
Glasbeniki se z namenom dobrodelnosti odpovedujejo honorarjem za nastope
#nasazenazenska
nasazenazenska