zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Skrita strast Rosvite Pesek

20. 8. 2023; 12.00
Avtor: Lady
rosvita pesek

Rosvita Pesek foto: Jani Ugrin

Za voditeljico Odmevov Rosvito Pesek pravijo, da ima »zelene roke in zeleno srce«, saj je po duši prava vrtnarica in ljubiteljica narave.

Televizijska voditeljica in obraz nacionalne televizije Rosvita Pesek je znana po tem, da svoje zasebno življenje raje drži zase, a vseeno na dan pridejo kakšne zanimive informacije, ki javnosti še niso znane. Voditeljica med drugim obožuje poletje, saj je močno navezana na morje, zato se s svojim dolgoletnim partnerjem Mitjo Ferencem, članom glasbene zasedbe Prifarski muzikanti in priznanim zgodovinarjem, večkrat odpravita na morski zrak.

Njena velika strast pa sta narava in vrtnarjenje, saj njeni prijatelji povedo, da ji rastline, pa naj gre za sobne rastline ali solato na vrtu, vse lepo uspevajo, tako da ji vsi pihajo na dušo, da ima »zelene roke in zeleno srce«. »Narava me na splošno zelo pomirja, zato se zelo rada odpravim na sprehod v gozd in ob vodi. Prav zato tudi neizmerno uživam v vrtnarjenju. Dober občutek je, če damo v lonec to, kar je zraslo na domačem vrtu,« pravi Rosvita, ki že skoraj dve leti uživa tudi v vlogi babice. Vnučka Matea obožuje in vsakič komaj čaka, da jo obišče in ji polepša dan, zato ji je dragocen vsak trenutek, ki ga preživi z njim

prejšnji članek
Babičini triki za vlaganje marmelade
Kulinarika
Babičini triki za vlaganje marmelade
naslednji članek
Okroglih 40 let Maje Založnik
Svet slavnih
Okroglih 40 let Maje Založnik