pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Srečno, Kekec: Mojci snemanje oteževalo zdravje

8. 9. 2023; 12.00
Avtor: V.M.
mojca

Blanka Kos (Mojca) foto: Jana Šnuderl

Snemanje legendarnega filma Srečno, Kekec! je glavnim junakom ostalo v lepem spominu. Tudi 'Mojci', ki je imela zaradi hude astme kar nekaj težav.

»Vse je bilo kot dogodivščina. Trajalo je cele dneve, ampak vmes smo jedli na travi, kar je bilo res lepo. Ni se mi zdelo naporno. Bolj naporna sta bila sinhronizacija in učenje gorenjskega govora,« je v klepetu za revijo Jana dejala Blanka Kos, ki je v filmu Srečno, Kekec! upodobila Mojco.

Blanka se zlasti spominja prizora, kjer nabira rože in zraven poje, saj ji je snemanje otežilo zdravstveno stanje. »Bila sem hud astmatik. Prizora nisem mogla odigrati brez premora, saj sta me vmes napadla kašelj in težko dihanje, zato smo kader ponavljali celo dopoldne,« je obudila spomin in brž poudarila, da so se sicer  predvsem lepo družili, čeprav sta ji soigralca rada tudi ponagajala. 

Od leve proti desni odrasli Rožle, Kekec in Mojca foto: Jana Šnuderl

»Fanta sva se na snemanju dobro razumela, Mojci sva pa nagajala. Bila je mlajša, pa proti dvema se ni znala braniti … Snemanja so bila cele dneve. Prostega časa je bilo malo. Kadar so snemali drugi, si se učil, kar si moral povedati pozneje. Ves čas smo bili z lektorjem, ker je bila izgovorjava težava. Ves čas smo imeli ob sebi varuhe, ki so pazili, da se ne bi poškodovali. Fanta tako nisva mogla zganjat lumparij, ki pri teh letih hodijo po glavi,« je košček svojih spominov priložil Martin Mele, ki ga poznate kot Rožleta.

prejšnji članek
Cvetje na delovnem mestu
Moda&Lepota
Cvetje na delovnem mestu
naslednji članek
Kaj se je zares zgodilo na največjem zvezdniškem dogodku te jeseni
Svet slavnih
Kaj se je zares zgodilo na največjem zvezdniškem dogodku te jeseni
#nasazenazenska
nasazenazenska