901596_f168_dragonja_promet02t
Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še ne bo konec

870457_151-vatikan
Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v Vatikan

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Mario o kvizu Joker: Nihče ni pričakoval, da bo zgodba tako uspešna

11. 9. 2023; 08.00
Avtor: V.M.
2_Mario Galunič

Mario Galunič foto: Urh Pirc

V soboto bodo pognali kolesje 10. sezone priljubljenega kviza Joker. Kaj zanimivega se obeta?

V soboto, 23. septembra 2023, prihaja ob 20. uri na TV SLO 1 nova sezona priljubljenega kviza Joker. Tekmovalci se bodo na poti do glavne nagrade – 20.000 evrov ponovno preizkusili v 12 vprašanjih s področja znanja in poskušali izkoristili svojo srečo v igri z jokerji.

Oddaja je na sporedu že peto leto, tokrat namreč stopamo že v 10. sezono! »Spomladi 2019 ni nihče pričakoval, da bo Joker tako uspešna televizijska zgodba. Tudi po devetih sezonah gledalci dokazujejo, da obožujejo dobre, napete, zabavne in poučne kvize za vso družino. In točno to je Joker,« se preteklih sezon spominja voditelj Mario Galunič.

Mario Galunič foto: RTV SLO

Deseta sezona z novimi tekmovalci in novimi vprašanji

In kaj zanimivega se obeta v 10. sezoni? V prijetnem klepetu z voditeljem se bo predstavilo 14 novih, zanimivih tekmovalcev. »Veselim se novih tekmovalcev in odličnih vprašanj, pred vsako oddajo sem vznemirjen, kot da tekmujem sam. Resnici na ljubo priznam, da med snemanjem preizkušam tudi svoje znanje in po vseh letih snemanj zelo dobro vem, kje so moje najsvetlejše točke in kje so črne luknje. In to je dobro vedeti,« je ob začetku nove sezone povedal Mario Galunič.

Pravila ostajajo nespremenjena

V kvizu mora tekmovalec odgovoriti na 12 vprašanj, pri vsakem ima na voljo štiri možne odgovore, a samo en odgovor je pravilen. Tekmovalec odgovarja na vsa vprašanja in šele po zadnjem, dvanajstem vprašanju, dobi nagrado. Na zadnje vprašanje mu sicer ni treba odgovoriti in lahko odstopi, a to pomeni padec po denarni lestvici.

Za pomoč ima tekmovalec na voljo sedem jokerjev, vsak od njih mu omogoča, da odstrani enega od nepravilnih odgovorov. Tekmovalec ima na voljo tudi pomoč sotekmovalca, tako pri zbiranju novih jokerjev v bonus igri kot pri odgovorih na vprašanja kviza.

Mario Galunič foto: Adrian Pregelj

prejšnji članek
Odlična priložnost za oboževalce Vesne Pisarović
Svet slavnih
Odlična priložnost za oboževalce Vesne Pisarović
naslednji članek
Martin iz Botrov: Ko me gledalci srečajo, prasnejo v smeh
Svet slavnih
Martin iz Botrov: Ko me gledalci srečajo, prasnejo v smeh