zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

'Cojz' iz serije TV Dober dan se je tragično poslovil marca 2020

9. 10. 2023; 11.00
Avtor: K.M.
TV Dober dan

Igralska zasedba TV Dober dan foto: POP TV

Igralec, ki v seriji TV Dober dan upodablja Cojza in Sulja je imel življenje polno vzponov in padcev, v svetu televizije in filma pa je vedno blestel. Tako se mu je posvetil režiser Damjan Kozole.

Pred dobrimi tremi leti in pol se je nepričakovano poslovil slovenski igralec Peter Musevski, ki ga lahko trenutno spremljate tudi v seriji TV Dober, v kateri ima kar dvojno vlogo. Ravno vloga v seriji TV Dober dan leta 1999 je bila ena izmed prvih njegovih večjih televizijskih in filmskih vlog. Kasneje je blestel še v filmih Kruh in mleko, Rezervni deli in nenazadnje v filmu Zastoj, za katerega je nagrade prejemal tudi posmrtno. 

Zdaj se mu je s prav posebnim projektom posvetil slovenski režiser Damjan Kozole, ki je s Petrom sodeloval pri več projektih. Kozole je namreč posnel film z naslovom Pero, o življenju, karieri in strahovih Petra Musevskega. "Med nastajanjem filma sem spoznaval, da to ni samo film o Perotu, ampak tudi film o meni in o nas in da ne odhaja samo prijatelj, ampak izginjata tudi družba in svet, v katera smo verjeli," je o filmu, ki si ga bodo prvi gledalci lahko ogledali v teh dneh, povedal režiser Damjan Kozole. Film bo namreč od jutri naprej pa vse do ponedeljka, 16. oktobra, na sporedu v kinu Mojkino v Kranju - >>KLIKNITE TUKAJ<<. Prvi gledalci pa so si ga sicer že ogledali na Festivalu slovenskega filma, ki se je zaključil včeraj. V

Odkrito o težavah

Novico o njegovi smrti so takrat potrdili v Prešernovem gledališču Kranj, kjer je bil Peter tudi zaposlen. Od njega pa so se tudi javno poslovili številni soigralci iz serije TV Dober dan. Vzrok njegove smrti v javnosti ni bil nikoli javno potrjen. Leta pred smrtjo je javno spregovoril o depresiji in preteklih težavah z alkoholom. "Neverjetno je, kako je človek lahko pameten in moder za druge ter slep in gluh zase! Temu bi rekel, da znaš vsako stvar razložiti teoretično, sam pa v praksi pogoriš. Mislim, da še zdaleč nisem edini, ki se mu je v življenju kaj takega zgodilo. O tem pa rad spregovorim, ker me tišči, če boleče stvari držim v sebi, in ker sem zadovoljen, če lahko še komu pomagam. To me zelo osrečuje, sicer pa nisem nikoli bil tip človeka, ki bi stvari o sebi prikrival," je leta 2017 povedal za revijo Jana. 

Igralec Peter Musevski z ženo Tanjo foto: Šimen Zupančič

Srečen s Tanjo

Leta 2017 je večno zvestobo po dobrih treh letih razmerja obljubil tudi svoji Tanji, s katero sta poprej desetletje prijateljevala. Po poroki je o njej povedal sledeče: "Tanja zdaj ni le moja žena, ampak tudi del mojih možganov. Zelo dobro namreč pokriva tisti del, ki meni povzroča težave. Ima tudi izjemno intuicijo in mi na primer po dveh urah hudega razmišljanja pove rešitev, do katere se jaz še dolgo ne bi dokopal. Veliko razmišlja o meni, vendar vedno v moje dobro. Temu se sicer upiram, saj trpi moj moški ego, vendar sem spoznal, da je naredila veliko dobrih stvari prav zato, ker se mi toliko posveča. Pripravila me je do tega, da ne pijem več alkohola, zato se mi življenje spreminja na bolje."

prejšnji članek
Sramežljiva Slovenka navdušila na hrvaških 'Talentih'
Resničnostni šovi
Sramežljiva Slovenka navdušila na hrvaških 'Talentih'
naslednji članek
Botri: Igralec padel v ledeno jezero
Svet slavnih
Botri: Igralec padel v ledeno jezero
#obraziavenija
obraziavenija